Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2023. 11:01:00
MLJAC

Zašto muškarci trebaju jesti bademe

Bademi su orašasti plodovi bogati mononezasićenim i polinezasićenim masnoćama te vitaminom E koji štite naše tijelo od nezaraznih bolesti

Grickajte malo, svaki dan...
Grickajte malo, svaki dan... (Arhiva)

Redovita konzumacija badema može pomoći u smanjenju postprandijalne glikemije i inzulinemije te imati povoljan učinak na hormonalne reakcije i reakcije apetita, smanjujući glad i želju za jelom kod muškaraca s dijabetesom tipa 2.

Bolja cirkulacija - utvrđeno je da omega 3 i arginin prisutni u bademima poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju mogućnost erektilne disfunkcije. Bademi su također odlična zdrava grickalica za muškarce koji redovito vježbaju. Protein iz badema može pomoći u izgradnji mišića i povećati gustoću kostiju.

Bolja pokretljivost spermija - bademi pružaju širok raspon hranjivih tvari za potporu cjelokupnom zdravlju. Za muškarce je utvrđeno da bademi optimiziraju seksualno zdravlje zbog svojih svojstava mikronutrijenata. Bademi su bogati cinkom, selenom i vitaminom E, a sva tri su jaki antioksidansi u zaštiti stanica od oštećenja slobodnih radikala. Također pomažu poboljšati koncentraciju spermija, pokretljivost spermija i razinu testosterona.

Izvrstan izvor magnezija - bademi su izvrstan izvor magnezija. Postoje preliminarna istraživanja koja pokazuju da muškarci s nedostatkom magnezija mogu imati nižu razinu testosterona. Magnezij pomaže u održavanju normalne funkcije mišića i živaca, pomaže stanicama u proizvodnji energije i važan je za zdravlje srca i krvnih žila, kao i za podržavanje libida.

Pomaže u kontroli šećera - konzumacija badema osigurava hranjive tvari i bioaktivne molekule poput mononezasićenih masnih kiselina, proteina, vitamina E, bakra, mangana, magnezija, fosfora i vlakana. Prekrasan nutritivni sastav badema pomaže u kontroli šećera u krvi, pomaže u ravnoteži krvnog tlaka, pomaže u smanjenju razine kolesterola i doprinosi zdravlju kostiju.

Proizvodnja testosterona - bademi sadrže hranjive tvari poput vitamina E, cinka i selena, a sve to može pomoći u promicanju hormonalne reprodukcije i seksualnog zdravlja muškaraca. Hranjive tvari u bademu također podržavaju proizvodnju testosterona. Postoje neki dokazi koji pokazuju da arginin koji se nalazi u bademima ne samo da je dobar za poboljšanje zdravlja srca poboljšavajući začepljene arterije, već može pomoći i kod erektilne disfunkcije..

Sve u svemu, imajte ih uvijek kod kuće i pojedite par komada svaki dan... dobro je za vas.

13.01.2023. 11:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-muskarci-trebaju-jesti-bademe/140701/