Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2014. 23:02:00
HE HE

Zašto muškarci toliko žele seks?

Iako muškarce prati glas konstantno napaljenih veseljaka kojima je samo seks na pameti, to u stvarnosti nije baš tako, ali seks ima i popratne učinke koji su dobri za muškarce

Misle li muškarci stvarno samo na seks?
Misle li muškarci stvarno samo na seks? (Shutterstock)

Muškarci vole seks, tu nema nikakve dileme, no mitovi o tome da samo razmišljaju o tome su potpuno neutemeljeni. Ipak, češće ga iniciraju od žena, a evo i nekoliko korisnih popratnih učinaka koji su muškarcima zapravo zanimljivi.

>> Žele li muškarci zbilja samo seks? >>

Seks nas oslobađa stresa, jer se tijekom seksa i poslije orgazma tijelo napuni hormonom sreće oksitocinom koji ispire stres iz tijela. Tko se onda ne bi želio stalno osjećati veselo i sretno?

>> Što sve muškarci vole više od seksa? >>

Muškarcima je seks i lijek protiv nesanice, jer je muško tijelo fiziološki ustrojeno tako da im se nakon orgazma spava. Da, to izgleda grozno i neempatično, žene bi se rado mazile, a oni spavali - no priroda im je tako dala, pa bi žene trebale to znati kako bi imale razumijevanja. 

>> Kako seks djeluje na žene, a kako na muškarce >>

Seks dokazano uklanja glavobolju, a jednako učinkovito briše i loše rasploženje i posljedice svađa - ne kaže se bez razloga da je pomirbeni seks najbolji. Kad se zna da je znanstveno dokazano i da muškarci koji se seksaju pet puta tjedno imaju trostruko manji rizik od razvoja raka prostate ... ne preostaje nam ništa drugo nego uskočiti u krevet.

26.11.2014. 23:02:00
http://metro-portal.hr/zasto-muskarci-toliko-zele-seks/88667/