Metro-portal.hr

objavljeno 03.01.2018. 20:01:00
ZAPAMTITE :)

Zašto muškarci toliko vole plavuše?

Plavuše muškarcima djeluju zdravije i mlađe nego brinete i žene drugih boja kose, no jednako tako i odaju dojam promiskuitetnijih žena...

Plavuše oduvijek privlače pažnju
Plavuše oduvijek privlače pažnju (Shutterstock)

Plavuše su oduvijek privlačne muškarcima, a od pojave plavih bombi tipa Jane Maynsfield, Marylin Monroe i drugih, uvijek ih se uzima za pojam ljepote i seksipila. No, zašto je to zapravo tako.

Istraživanje je pokazalo da plavuše muškarcima djeluju zdravije i mlađe nego brinete i žene drugih boja kose. Pored ovih pozitivnih karakteristika, plavuše ostavljaju dojam i promiskuitetnijih žena.

I dok su sve ovo prednosti za plavuše kad je riječ o izlascima i spojevima, tamnokose su bolje prošle po pitanju braka jer je ocijenjeno da imaju veći roditeljski potencijal.

Studija na 110 muškaraca samo je potkrijepila rezultate prošlog istraživanja koji su pokazali da plave konobarice dobivaju veće napojnice nego ostale. Također, žene s dugom kosom muškarcima izgledaju manje zdravo i njegovano nego one sa srednjom duljinom.

"Prema rezultatima studije, čini se kako muškarci ipak malo više preferiraju plavuše za provod, ali brinete za ozbiljnu vezu. Razlog ima evolucijske temelje. Dok smo živjeli u špiljama, boja kose bila je dobar element za biranje partnera. S obzirom na to da kosa s godinama tamni, žene s prirodno svjetlijom kosom izgledaju mlađe i plodnije", stoji u zaključku autora studije.

Također se napominje da su se muške preferencije možda malo promijenile tijekom desetljeća u kojima su plavuše nametljivo precijenjene u medijima

03.01.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-muskarci-toliko-vole-plavuse/109504/