Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2013. 16:01:00
WTF?!

Zašto muškarci ostaju u lošim vezama

Promjene su nešto što muškarci ni najmanje ne vole, pa se grčevito trude očuvati status quo u vezi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Muškarci će duže nego žene ostati u lošoj vezi i u najvećem broju slučajeva neće tražiti izlaz ili novu priliku, pokazalo je nekoliko istraživanja, a zadnje se fokusiralo na razloge ostanka u vezama koje su očito loše.

Prvi i najčešći je razlog apatija ili, ako baš hoćete, čista lijenost. Muškarci su kao mazge, naviknu se na batine i duraju dokle ide. 

Naravno, pri samom vrhu je i strah od konflikta, koji muškarci i inače vole izbjegavati, a kako je prekid veze zapravo najbolniji mogući konflikt u koje se ulaže najviše emocija, oni podsvjesno traže načine kako to izbjeći. 

Promjene su također nešto što muškarci ni najmanje ne vole, pa se grčevito trude očuvati status quo u vezi, ma kakva ona bila, jer se tada nalaze na sigurnom teritoriju, znaju što mogu očekivati i nema previše iznenađenja.

Samoća je još jedna od stvari koja plaši muškarce, pogotovo ako više nisu baš u najboljim godinama. Navike koje su stekli zajedničkim životom s nekom ženskom osobom teško se mijenjaju, pa kad vide nekog nesretnog prijatelja ili poznanika koji je ostao sam, napravit će sve da se to ne dogodi i njima. 

Za kraj, strah koji također ne treba zanemariti - strah od izlazaka. S godinama su se pojavili neki novi klinci, neke nove fore i šeme koje su zauzetom muškarcu potpuno strane, pa je tako većini takvih muškaraca novi lov za ženom svog života stvar od koje mu se diže i želudac i kosa na glavi.

Stoga, ne čudi da je istraživanje pokazalo i da muškarci, u većini slučajeva, toleriraju lošu vezu kako ne bi morali tražiti novu.

12.10.2013. 16:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-muskarci-ostaju-u-losim-vezama/81003/