Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2017. 13:01:00
STVARNO?

Zašto muškarci ne bi smjeli konzumirati šećer?

Ako ste muško, stvarno je vrijeme da smanjite broj kolača, kava sa šećerom i ostalih stvari koje unosite na dnevnoj bazi, vaše mentalno zdravlje bit će vam zahvalno

Muškarci, klonite se šećera
Muškarci, klonite se šećera (DeviantArt)

Šećer nije dobar za zdravlje - kako onaj rafinirani, bijeli tako i raznorazne zamjene za njega, a u pravu kolonu dokaza štetnosti uključio se još jedan koji je posvećen samo muškarcima.

Naime, istraživanje provedeno na londonskom Sveučilištu Institut za epidemiologiju otkrilo je kako muškarci koji unose previše šećera u organizam imaju 23 posto veće šanse da će patiti od mentalnih poremećaja od onih koji unose manje šećera.

Takvi muškarci više pate od anksioznosti i depresije.

- Brojni su čimbenici koji utječu na poremećaje u raspoloženju, a prehrana bogata šećerom u hrani i pićima jedan je od glavnih razloga. Istraživanje nije pokazalo nikakvu povezanost između mentalnih poremećaja i unosa šećera kod žene i nije jasno zbog čega je to tako - rekla je voditeljica istraživanja Anika Knüppel. Istraživanje je trajalo 22 godine, a obuhvatilo je ukupno 7000 ispitanika.

Ukratko - ako ste muško, stvarno je vrijeme da smanjite broj kolača, kava sa šećerom i ostalih stvari koje unosite na dnevnoj bazi, vaše mentalno zdravlje bit će vam zahvalno.

07.08.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-muskarci-ne-bi-smjeli-konzumirati-secer/106587/