Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2014. 13:25:00
HE HE

Zašto je shopping odlična terapija

Shopping ne znači nužno bjesomučno peglanje kartice do krajnjeg limita, jer ljekovitost dolazi iz cijelog procesa kupovine

Shopping je sjajna terapija protiv stresa
Shopping je sjajna terapija protiv stresa (Arhiva)

Shopping je nerijetko izvor svađa u obitelji jer se netko zaigra s karticama, što uzrokuje probleme svima, no istovremeno dobar shopping predstavlja sjajnu anti-stresnu terapiju koja nam svima ponekad treba. 

Naime, ako krenete u shopping, skrenut ćete misli s problema koje trenutno imaju. Nije dobro bježati od stvarnosti, ali ako uzmete mali odmor od nje, lakše ćete riješiti probleme čiste glave. Naravno, ne treba zaboraviti ni na činjenicu da je shopping zabavan i daje taj toliko potreban predah.

Pritom se možete i opustiti jer nema više one užurbanosti i pritiska da se nešto mora napraviti. Uzmite si vremena, sjednite na kavu, prolistajte novine ... uglavnom, opustite se i uživajte. 

Tako utrošeno vrijeme uvijek je bolje od provođenja istog perioda za kuhinjskim stolom u živciranju. No, dokazano je i jedna stvarno blagotvorna stvar kod shoppinga - on podiže samopouzdanje.

Naime, u tim trenucima vi donosite odluke i nitko vas ne može natjerati da ih mijenjate, pa ako si zacrtate da ćete kupiti neki odjevni predmet do xy kuna i to napravite, vaše će samopouzdanje stvarno porasti.

Stoga, ako imate vremena nakon posla ... prošetajte trgovinama, činit će vam dobro makar ne potrošili niti kune. 

07.03.2014. 13:25:00
http://metro-portal.hr/zasto-je-shopping-odlicna-terapija/83672/