Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2013. 23:02:00
HE HE

Zašto je masturbacija dobra za zdravlje

Masturbacija je sjajna i za muškarce i za žene, iako se o ženskim igricama sa samom sobom vrlo rijetko govori i piše

Slobodno zavucite ruke u gaćice
Slobodno zavucite ruke u gaćice (Arhiva)

Redovna masturbacija dobra je za fizičko i psihičko zdravlje oba spola, a prema podacima istraživanja, taj sport redovito upražnjava 85 posto žena i čak 94 posto muškaraca. Anthony Santella čak tvrdi da to rade i bebe u utrobi.

Prema njegovoj teoriji, masturbacija pomaže ženama u sprječavanju infekcija vrata maternice i urinarnog trakta, jer se tijekom uzbuđivanja otvore vrata maternica, a vlažnost isteže vrat maternice što omogućava cirkulaciju tekućine i ispiranje štetnih bakterija.

Uz to, masturbacija smanjuje nesanicu, povećava snagu donjeg dijela zdjelica putem kontrakcija tijekom orgazma, a tvrdi se i da smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.

Muškarci koji se redovito seksaju imaju manji rizik od razvoja raka prostate, što naravno vrijedi i za one koji se igraju sami sa sobom, zbog oslobađanja toksina iz prostate tijekom orgazma.

Kako je masturbacija najsigurniji način postizanja orgazma, za ljude koji se redovito samozadovoljavaju imaju smanjene razine stresa, povećano samopouzdanje i manje bolova, tako da zapravo nema niti jednog razloga zašto se ne bi poigrali sami sa sobom svakoga dana.

06.12.2013. 23:02:00
http://metro-portal.hr/zasto-je-masturbacija-dobra-za-zdravlje/82009/