Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2012. 14:01:00
FAIL?

Zašto je iPad mini razočarao stručnjake

Najviše se zamjera previsoka cijena, kao u odnosu na konkurentske gadgete, tako i na većeg brata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Apple)

iPad mini nije baš izazvao blagonaklone reakcije stručnjaka, koje se uglavnom svode na prigovaranje na nemalu cijenu između 329 i 659 dolara koju smatraju uvelike pretjeranom za novi Appleov gadget, pogotovo ako se uzme u obzir da podrška za 3G kreće na modelima od 459 dolara na više.

Tako Engadget i Gizmodo ističu da je Nexus 7 bolji odabir za one koji žele uštedjeti i treba im bolji streaming filmova i televizije, iskoristivost za djecu i memorije, a ni Kindle Fire sa svojom cijenom od 159 dolara nije opcija za odbaciti, dapače.

No, čuju se i glasovi podrške, pa je Wired proglasio mini odličnim dodatkom za vlasnike iPhonea, ipak podvlačeći da se na 8-inčnom ekranu ne može baš dobro pisati, a procesorska snaga u kombinaciji s iOS 6 pokazuje probleme u zumiranju 3D karata, a i aplikacijama treba više vremena za podizanje.

Jedino je The Verge potpuno na strani Applea, navodeći kako Kindle ili Nexus izgledaju kao igračke pored iPada mini i proglašavaju ga fantastičnim uređajem koji je pokazao da Apple nema premca u izradi hardvera.

24.10.2012. 14:01:00
http://metro-portal.hr/zasto-je-ipad-mini-razocarao-strucnjake/74500/