Metro-portal.hr

objavljeno 24.05.2013. 17:10:00
SAVICA

Zašto Crkva silom želi graditi tamo gdje je ne žele?

Trnjanska Savica ima jedan lijepi park u kojem Kaptol, milom ili silom, želi sagraditi Crkvu koju nitko ne želi

Kakav park, daj ti crkvu i župni ured!
Kakav park, daj ti crkvu i župni ured! (Arhiva)

Sprega Kaptola i Milana Bandića uvijek urodi nekim plodovima gnjeva, jer se u tim aranžmanima ne pita obične smrtnike što oni misle o svemu. Nakon sumnjivih poslova na Šalati i zemljištu iza Autobusnog kolodvora, na redu je Trnjanska Savica.

Miran kvart, pun djece i novogradnji koje niču kao gljive poslije kiše. Između njih jedva se stisnuo park, komad zelenila s ljuljačkama koji stanovnicima pruža makar malo odmora i mjesta gdje se djeca mogu bezbrižno igrati.

No, Kaptol je namjerio izgraditi crkvu, župni dvor i još svašta jer, eto, mogu. Nije da ih je netko tražio, dapače, na sve dosadašnje inicijative stanovnici su odgovorili negativno, naglašavajući da im je park na tom mjestu potrebniji od crkve. 

Kaptolu i Milanu to ne može ući u uho i um jer kakav je to kvart bez velebne crkve? Stoga se planovi mijenjaju i prilagođavaju svemu osim stanovnicima Savice, koju su se udružili u inicijativu Čuvamo naš park i pozivaju na nedjeljno druženje u njemu:

Akcija očuvanja našeg glavnog parka se nastavlja!

Kao što ste vjerojatno upoznati, pokrenut je proces izrade projektne dokumentacije kroz javni natječaj za izradu idejnog rješenja crkve na Trnjanskoj Savici. Planirana crkva, njen stambeni dio, pristupna cesta, garaža i parking za 30 automobila će zauzeti veliki dio našeg današnjeg glavnog parka („na građevnoj čestici max. površine oko 4.000 m2 izuzetoj iz parkovne površine" - citat iz Programa).

Poslani su dopisi na sve glavne aktere i gradske urede u kojima objašnjavamo da mi jesmo za crkvu na Savici, ali ne u neposrednoj blizini zgrada i na štetu zelene površine glavnog dječjeg parka, već na drugim slobodnim parcelama na Savici. Nažalost, do sada nismo dobili nikakav odgovor na naše dopise.

Zato planiramo zajedničko druženje u parku, te je važno da se pojavimo u što većem broju. Ponesite sa sobom lopte, frizbije, itd i puno dobre volje!!

Druženje u parku će se održati u nedjelju 26. svibnja od 17.00 do 18.30 sati.

Pridružite nam se te pomozite u čuvanju našeg glavnog parka!!

Grupa građana „Čuvamo naš park"

Trnjanska Savica

Pratite nas i saznajte najnovije informacije na www.cuvamonaspark.com

24.05.2013. 17:10:00
http://metro-portal.hr/zasto-crkva-silom-zeli-graditi-tamo-gdje-je-ne-zele/78310/