Metro-portal.hr

objavljeno 19.02.2014. 11:30:49
RAZLOZI

Zašto bi trebali zagasiti profil na Facebooku

Ako se bavite mišlju da je vrijeme da napustite Facebook, vjerojatno vam se događa nešto od ovoga što ćem opisati

Kako ugasiti profil na Facebooku
Kako ugasiti profil na Facebooku (Arhiva)

Facebook vam ide na živce? Za to sigurno postoji cijela hrpa razloga, a za početak je to činjenica da nikoga ne zanima što vi tamo pišete, preciznije, nemate interakcije s prijateljima na svojim statusima. Zato tinejdžeri i vise na Twitteru i Instagramu, jer je tamo sve brže.

Privatnost na Facebooku je već znanstvena fantastika, jer u šumi promjena sigurno niste napravili sve kako biste stvarno komunicirali samo s prijateljima koje poznajete. Prate vas "prijatelji", bivši partneri i svi oni koji vam idu na živce, uključujući roditelje i rodbinu koji vas nerijetko blamiraju i objavljuju ono što ne biste željeli da ostatak svijeta zna. 

Ono što vas dodatno obeshrabruje je činjenica da Facebook prati sve što pišete i govorite, pa čak bilježi i ono što ste izbrisali, pa vam na temelju svega toga servira oglase koje sigurno niste željeli vidjeti. 

Takva dostupnost vaših podataka može vas učiniti nesretnim, jer apsolutno svi znaju sve o vama, a neke od tih stvari sigurno niste željeli proširiti.

Osim toga, Facebook vam često za prijatelje prelaže osobe koje ne poznajete ili koje namjerno ne želite imati u svom krugu prijatelja, što odmah izaziva negativne reakcije kod vas. 

Kako uz sve to morate gledati uspjehe prijatelja kojima ide bolje u životu i ostvaruju sve ono što vi niste, razloga za napuštanje Facebooka ima i više nego dovoljno. 

Ako želite zagasiti svoj profil na Facebooku, to se radi OVAKO, a ako želite prokomentirati svoja iskustva s drugima, napravite to na forumu Facebook.

19.02.2014. 11:30:49
http://metro-portal.hr/zasto-bi-trebali-zagasiti-profil-na-facebooku/83367/