Metro-portal.hr

objavljeno 05.07.2017. 11:01:00
BAŠ TAKO!

Zaštitite kosu od ljetnih problema

Kosa će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti brončani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu

Kosu ljeti treba čuvati
Kosu ljeti treba čuvati (Arhiva)

Kosa je ljeti izložena raznim izazovima, od klora preko mora do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa solju i vjetrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti brončani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu.

Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbjegli potrebu za drastičnim rezovima u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko savjeta kako zaštititi kosu od ljetnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose ljeti:

Blagi šampon - priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe, no što to činite inače. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu - more, sunce, vjetar i bazenski klor jako oštećuju kosu. Jednom tjedno nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama - zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte.

Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca stoga nema izlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru - evo recepta za sjajnu masku za kosu:

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci

tri žlice kokosovog ulja
žlica meda
1 sirovo jaje

Priprema

Sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu masu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

05.07.2017. 11:01:00
http://metro-portal.hr/zastitite-kosu-od-ljetnih-problema/105943/