Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2013. 12:47:00
R.I.P.

Zastave Iron Maidena na pola koplja za Clive Burra

Iako je otišao iz benda prije 20 godina, neizbrisiv trag Clive Burra ostat će zauvijek u srcima Iron Maidena

R.I.P. Clive Burr
R.I.P. Clive Burr (Arhiva)

Svim fanovima Iron Maidena javljamo tužnu vijest da nas je bubnjar iz prve postave benda Clive Burr zauvijek napustio.

Iako je otišao iz benda prije 20 godina, njegov neizbrisiv trag ostat će zauvijek u srcima Iron Maidena. S opakom bolešću, multiple sklerozom  borio se godinama, čak je i završio u invalidskim kolicima. Nije se predao i organizirao je koncerte kako bi prikupio novac za fondaciju za pomoć oboljelima koju je sam osnovao.

Clive Burr (8. ožujka 1957. - 12. ožujka 2013.) bio je bubnjar grupe Iron Maiden. Kao bivši član Samsona, pridružio se grupi 1979. Kao poznanik tadašnjeg gitarista Dennisa Strattona, Burr je svirao na prva tri Iron Maiden albuma: Iron Maiden, Killers i njihovom probojnom albumu The Number of the BeastBurr je napustio bend 1982. zbog rasporeda turneje i osobnih problema. Zamijenio ga je Nicko McBrain koji je ostao član benda i danas. Burr je napisao dvije pjesme:"Gangland" i "Total Eclipse".

Nakon napuštanja Iron Maidena,  Clive Burr je kratko svirao u francuskoj grupi Trust, zamjenjujući mjesta s Nickom McBrainom. Ostali bendovi u kojima je svirao bili su: Gogmagog, Stratus, Desperado, Elixir i Praying Mantis

Na nadolazećem koncertu u Zagrebu, Iron Maiden nastupit ce u sljedećem sastavu: Bruce Dickinson (vokal), Janick Gers (gitarist), Steve Harris(basist), Nicko McBrain (bubnjar), Dave Murray (gitarist) ,Adrian Smith(gitarist).

14.03.2013. 12:47:00
http://metro-portal.hr/zastave-iron-maidena-na-pola-koplja/77034/