Metro-portal.hr

objavljeno 26.01.2019. 14:14:00
CEKATE

Započnite tjedan uz Kazališni ponedjeljak

Prvi tjedan veljače, odnosno ponedjeljak 4. veljače s početkom u 20 sati, donosi premijeru predstave „Ivana u svijetu bajki" autorice Frane Marije Vranković

Titon u CeKaTeu
Titon u CeKaTeu (Cekate)

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka u 2019. godinu ulazi s programom Kazališni ponedjeljak.

Time ponedjeljak postaje dan rezerviran za kazalište, a u veljači publika će u mjesecu ljubavi moći pogledati tri predstave koje tematiziraju upravo ljubavne teme, a to su predstave: „Titon", „Ivana u svijetu bajki" te stand-up komediju „Rat i ljubav".

Prvi tjedan veljače, odnosno ponedjeljak 4. veljače s početkom u 20 sati, donosi premijeru predstave „Ivana u svijetu bajki" autorice Frane Marije Vranković, nastalu u suradnji Kazališta Smješko i Teatra na Trešnjevci. Riječ je dokumentarno-igranoj predstavi o životu Ivane Brlić Mažuranić (Mirta Zečević) i njezinoga muža Vatroslava Brlića (Hrvoje Zalar) u Slavonskom Brodu, koja prikazuje njihov odnos nakon 31 godine zajedničkoga života. Postvalentinovski tjedan, 18. veljače u 20 sati donosi prvu reprizu predstave „Titon" Vlatke Vorkapić nastalu u suradnji Teatra Erato i Teatra na Trešnjevci, koja je oduševila gledatelje na premijeri. U njoj se božica zora Eoja (Judita Franković Brdar) zaljubljuje u smrtnika Titona (Žarko Potočnjak, Vladimir Posavec-Tušek, Marko Braić) za kojeg je u Zeusa zamolila vječni život, ne sluteći da je napravila kobnu grešku.

Za gledatelje predstave organizirano je čuvanje djece, odnosno dječja radionica od 18 do 22 sati u prostorijama Centra za kulturu Trešnjevka. Kraj mjeseca također će biti u znaku ljubavi te će 25. veljače u 20 sati u TNT-u gostovati stand-up komedija „Rat i ljubav" Velimira Pšeničnika Njirića u produkciji Kulturno športske braniteljske udruge.

http://www.cekate.hr/kat/tnt/aktualno-teatar-na-tresnjevci/

U sezoni 2018./19. Teatar na Trešnjevci nastavlja suradnju s Dječjim kazalištem Smješko, Kazalištem Prijatelj, Umjetničkom organizacijom Tragači, Teatrom Erato i plesnom umjetničkom organizacijom Marmot.

26.01.2019. 14:14:00
http://metro-portal.hr/zapocnite-tjedan-uz-kazalisni-ponedjeljak/116607/