Metro-portal.hr

objavljeno 10.11.2010. 11:13:47
PRIJAVITE SE

Započele prijave na nacionalne hi-tech natječaje "Vidi Awards"

Krenula je utrka; otvorene su prijave na Vidi Awards natječaj - biraju se najbolje web stranice i najbolje visokotehnološke nagrade Vidi e-novation

Vidi Awards
Vidi Awards (Vidi Awards/Neja Markičević/Cropix)

Tek par godina mlađi od natječaja za izbor najboljih svjetskih web stranica Webby Awards, Vidi Web Top 100 već 12 godina za redom odabire najbolje web stranice. Ako imate odlične web stranice, blog ili inovativni hi-tech proizvod prijavite se...

Izdavačka kuća Vidi otvorila je prijave za nacionalni internet natječaj Vidi Web Top 100 za 2010. godinu te prijave za visokotehnološke nagrade Vidi e-novation. Danas je ovaj skup visokotehnoloških nagrada poznat i pod nazivom "Vidi Awards". Web projekt na natječaj može prijaviti fizička ili pravna osoba koja je projekt osmislila ili izradila, fizička ili pravna osoba koja je vlasnik ili nositelj prava projekta, ali i svaki posjetitelj web stranice odnosno korisnik web projekta.

Dok se kroz Vidi Web Top 100 natječaj nagrađuju najbolji web projekti u Hrvatskoj, kroz Vidi e-novation traže se hi-tech proizvodi koji su inovativni u svjetskim okvirima - neovisno o tome da li je to par linija programskog koda (softver), komadić hardvera veličine pribadače ili hi-tech lokomotiva. Bitno je da je proizvod osmišljen i proizveden u Hrvatskoj, da je jedinstven u svjetskim okvirima i da se Vidi e-novation žiriju može već danas prikazati prototip.

Vidi poziva sve zainteresirane da svoje web stranice prijave na natječaj na adresi www.vidi.hr/top100 (najkasnije do 20. studenog 2010.) dok se vrhunski inovativni hi-tech projekti mogu prijaviti na stranicama www.e-novation.info (najkasnije do 12. studenog 2010.).

Vidi Web Top 100 nagrade za godinu 2010. dodijelit će se u 12 kategorija: 

 1. Korporativne stranice
 2. Mediji, novosti, oglasnici

 3. Sport, Zdravlje, Prehrana

 4. Community servisi

 5. Blogovi
 
 6. Znanost, obrazovanje, kultura

 7. Turizam i putovanja

 8. Vladine organizacije i državne institucije

 9. Zabava, moda, glazba

 10. Web promocija

 11. Mobilni web

 12. VIDI Web Top 10 exU

kosor_vidi_awards_cx_nm.jpg
Premijerkina nagrada

O najboljim web stranicama odlučivat će stručni ocjenjivački sud sastavljen od 30-ak renomiranih stručnjaka iz 20 hrvatskih redakcija i organizacija. A povodom 12 godina postojanja u izbor Vidi Web Top 100 uvrštena je još jedna, 12-ta kategorija - VIDI Web Top 10 exU, u kojoj se biraju najbolje web stranice s prostora bivše države te u kojoj će o najboljim web stranicama odlučivati posjetitelji. Vidi Web Top 100 natječaj time postaje najveći i najbitniji izbor ovakve vrste u regiji.

Vidi Web Top 100, Premijerova web nagrada, Vidi e-novation i ICT gold značajno su doprinijeli popularizaciji visokih tehnologija, Interneta i informatike u Republici Hrvatskoj.

I danas u Hrvatskoj djeluju brojne, široj javnosti najčešće nepoznate, tvrtke i pojedinci koji svoje informatičke i komunikacijske proizvode osmišljene i kreirane u Hrvatskoj prodaju na zahtjevnim europskim i svjetskim tržištima: Njemačkoj, SAD-u, Švicarskoj, Francuskoj, Finskoj, Švedskoj...

Sve je počelo 1998. godine kada je osnovan "Vidi Web Top 100" - hrvatski nacionalni natječaj za najbolje web stranice. Želja organizatora - izdavačke kuće Vidi, bila je popularizacija Interneta i weba u hrvatskom društvu i gospodarstvu. Bilo je to u vrijeme kada i neke od najvećih hrvatskih kompanija uopće nisu imale svoje web stranice.

10.11.2010. 11:13:47
http://metro-portal.hr/zapocele-prijave-na-nacionalne-hi-tech-natjecaje-vidi-awards/50986/