Metro-portal.hr

objavljeno 29.06.2010. 12:37:11
AURIS

Započela proizvodnja prve europske hibridne Toyote

Automobil koji koristi i tradicionalni benzinski i električni motor proizvodit će se u Engleskoj

Toyota Auris
Toyota Auris (Wikipedia)

Najveći svjetski proizvođač automobila Toyota započeo je u svojoj tvornici u engleskom gradu Burnaston proizvodnju prvog europskog hibridnog vozila.

Pod budnim okom britanskog ministra za biznis i banke Vincea Cablea s proizvodne linije te tvornice izišla je prva hibridna verzija Toyotinog modela Auris europske proizvodnje.

"Toyotina odluka da svoj hibrid Auris proizvodi isključivo u Burnastonu čvrsta je potvrda statusa Velike Britanije kao proizvodne baze za iduću generaciju automobila", kazao je Cable nakon obilaska postrojenja.

"Time se odašilje signal proizvođačima da ako nisu prisutni u Velikoj Britaniji propuštaju sva znanja i prednosti koje ova zemlja može ponuditi", dodao je.

>>Pogled na budućnost: Tokyo motor show

Novi automobil Auris Hybrid Synergy Drive, koji koristi i tradicionalni benzinski i električni motor, u britanske će automobilske salone stići 1. srpnja. Automobil će biti sastavljan u tvornici u Burnastonu u Derbishireu, dok će se motori proizvoditi u Deesideu, na sjeveru Walesa. To su prvi hibridni motori koji se proizvode izvan Japana.

Proizvodnja Aurisa pomoći će očuvanju oko 400 radnih mjesta u te dvije tvornice u Britaniji. (hina/metro-portal)

29.06.2010. 12:37:11
http://metro-portal.hr/zapocela-proizvodnja-prve-europske-hibridne-toyote/43605/