Metro-portal.hr

objavljeno 17.06.2015. 23:01:00
VRIJEDI ZNATI

Zanimljive činjenice o ženskom orgazmu

Misterija ženskog orgazma i dalje muči velik broj muškaraca, a i određen broj žena, pa evo nekoliko činjenica koje će vam biti vrlo korisne

Ovo stvarno trebate znati
Ovo stvarno trebate znati (Arhiva)

Orgazam obično zbunjuje muškarce, kod njih je to prilično jednostavno i bez velikog kompliciranja, a upravo tako njima izgleda ženski orgazam. No, kad nauče i ove stvari, možda će cijeli proces malo bolje razumjeti.

Ženski orgazam prilično ovisi o menstrualnom ciklusu, a cijelu igru suvereno vode hormoni. Tako su žene seksualno najraspoloženije u doba ovulacije, što znanstvenici objašnjavaju evolucijom i željom za partnerom u plodnim danima, a tada i orgazam stiže lakše i gromovitiji je.

No, za razliku od muškaraca, žene mogu doživljavati orgazme bez ikakvih ograničenja - njima nakon toga ne treba odmor kao "jačem" splu. Uz to, ženski orgazam ne gubi snagu s godinama, kao ni seksualni apetit.

Tek toliko da znate, ako se posvetite klitorisu gotovo da ne možete pogriješiti, ali za svaki slučaj pažnju usmjerite na gornju lijevu stranu - to mjesto najjače reagira na podražaje.

17.06.2015. 23:01:00
http://metro-portal.hr/zanimljive-cinjenice-o-zenskom-orgazmu/92395/