Metro-portal.hr

objavljeno 23.09.2013. 11:46:00
HE HE

Zaljubljenost u profesore donosi bolje ocjene

Čak petina ispitanika u ovom istraživanju priznala je da se tijekom školovanja često zaljubljivala u profesore ili profesorice

Seksi profesorice uvijek imaju obožavatelja
Seksi profesorice uvijek imaju obožavatelja (Arhiva)

Osim učenja, pisanja zadaća i ispita, u školskim klupama često se rađaju simpatije koje školske dane čine ljepšima. Portal EduCentar istražio je na više od 350 ispitanika jesu li ikada bili zatreskani u nekoga s druge strane katedre.

Simpatičan (mladi) profesor ili profesorica koja zna predavanje učiniti zanimljivim može probuditi simpatije učenika u školskim klupama. Tako skoro petina ispitanika (19%) priznaje da im se često dogodilo da se zatreskaju u profesora ili profesoricu.

Druga petina ispitanika (21%) odgovara da su tek jednom gajili simpatije prema profesoru/icu. Dok s jedne strane ta zatreskanost može ometati koncentraciju učenika, s druge strane može donijeti pozitivne rezultate.

Kako bi se učenici istaknuli i privukli pažnju dotičnog profesora/profesorice, ispitanici su više učili i skupljali bolje ocjene u imeniku. Tako jedna ispitanica komentira: 'Profesor iz matematike bio je mlad i simpatičan, odmah sam krenula učiti i do kraja godine sam imala peticu'.

Ipak, 60% ispitanika nikada nije bilo zaljubljeno u svoje profesore tijekom školovanja. Kao jedan od razloga, ispitanica navodi: „Bilo je dovoljno dečki u razredu pa nije bilo potrebe za time", dok druga dodaje 'da nije bila zatreskana, ali da tome ne treba pridavati toliko pozornosti jer je to sasvim normalna i česta pojava'.

23.09.2013. 11:46:00
http://metro-portal.hr/zaljubljenost-u-profesore-donosi-bolje-ocjene/80632/