Metro-portal.hr

objavljeno 06.12.2013. 13:52:00
HE HE

Zaljubljene žene ne paze na kilažu?

Izgleda da se ljubav može prepoznati po višku kilograma koji žene dobiju kad se zaljube, kažu stručnjaci

Višak kilograma prestaje biti problem sretnim ženama
Višak kilograma prestaje biti problem sretnim ženama (Arhiva)

Sretna veza može se prepoznati po višku kilograma na ženi, kaže jedno istraživanje, a uz to naglašavaju i da su žene koje su prije zaljubljivanja patile zbog viška kilograma postaju zadovoljne svojim izgledom.

Ukratko, odnos žene prema vlastitom izgledu umnogome ovisi o sreći i zadovoljstvu u životu, a puno manje o stvarnom broju kilograma koje imaju.

Istraživanje je obuhvatilo 250 žena od kojih je dvije trećine živjelo s dečkom, dok su ostale bile u braku. Ispunjavale su upitnik o svojim vezama koji je uključivao pitanja o intelektualnom, seksualnom i emocionalnom zadovoljstu, kao i broju interesa koje dijele s partnerom.

Na kraju su odgovarale na pitanje o zadovoljstvu izgledom i kilažom, a odgovori su nedvosmisleno pokazali da su žene u sretnim vezama zadovoljne svojom kilažom, pa i one koje svoju trenutnu kilažu nisu navele kao idealnu.

Najzanimljiviji je podatak da su rezultati bili isti i za žene koje su bile u braku i za one koje nisu.

Voditeljica istraživanja na sveučilištu Talin u Estoniji izjavila je da to samo osnažuje poruke ženama da ne budu opterećene kilogramima, jer će prava, sretna veza izbrisati sve probleme vezane za izgled.

06.12.2013. 13:52:00
http://metro-portal.hr/zaljubljene-zene-ne-paze-na-kilazu/82004/