Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2010. 22:06:00
SHERATON

Zaklada "Vatreno srce" prikupila 2,68 milijuna kuna za djecu i sportaše

Na dražbi su ponuđena 22 dresa, a najvišu cijenu, 300.000 kuna, postigli su dresovi reprezentativaca Ognjena Vukojevića i Darija Srne

Slaven Bilić i Ivana Cetinski održali su konferenciju za novinare povodom dražbe koju je organizirala Zaklada
Slaven Bilić i Ivana Cetinski održali su konferenciju za novinare povodom dražbe koju je organizirala Zaklada (Davor Pongračić/CROPIX)
Humanitarna zaklada hrvatskih nogometnih reprezentativaca "Vatreno srce" prikupila je na dražbi klupskih dresova hrvatskih reprezentativaca koji igraju u europskim klubovima 2,68 milijuna kuna.

Zaklada je danas najavila da će nakon ovog prvog projekta nastaviti s novim projektima.

Na sinoćnjoj dražbi u zagrebačkom hotelu "Sheratonu" osim igrača i članova stručnog stožera nazočili su brojni uzvanici iz svijeta politike, gospodarstva i športa i svi su, kako je istaknuto, zajedno pokazali veliko srce.

Na aukciji su ponuđena 22 dresa, a najvišu cijenu, 300.000 kuna, postigli su dresovi reprezentativaca Ognjena Vukojevića i Darija Srne. Dres Ognjena Vukojevića kupio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, a dres Darija Srne kupio je NK Hajduk. Najveći dio prikupljena novca bit će dodijeljen onima koji su tražili pomoć, a u priopćenju je, uz ostalo, istaknuto da će dijelom biti dostatan i za buduće molbe i zahtjeve.

Na internet stranici zaklade "Vatreno srce", koju su osnovali izbornik i igrači hrvatske nogometne reprezentacije, 13. svibnja počela je humanitarna aukcija sportskih rekvizita, a kulminacija je bila na donatorskoj večeri u "Sheratonu". Zaklada "Vatreno srce" danas zahvaljuje svima koji su sudjelovali u toj dobrotvornoj akciji i donatorskoj večeri, a na kojoj su bili i visoki politički dužnosnici.

Inače, humanitarna zaklada hrvatskih nogometnih reprezentativaca "Vatreno srce" je, po osnutku, najavila da će objediniti brojne akcije u kakvima su igrači već sudjelovali, a prikupljena sredstva namijenit će se djeci kojoj je potrebna pomoć, bilo da je riječ o bolesnoj djeci ili onoj koja su talentirani sportaši, a treba im potpora. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 22:06:00
http://metro-portal.hr/zaklada-vatreno-srce-prikupila-2-68-milijuna-kuna-za-djecu-i-sportase/40921/