Metro-portal.hr

objavljeno 15.05.2011. 17:43:43
HLADAN TUŠ

Zahađenje u cijeloj Hrvatskoj - čak 15 stupnjeva niže temperature

U cijeloj je zemlji drastično zahladilo, proljepšanje se očekuje u utorak, a u srijedu će vrijeme već biti vrlo lijepo i sunčano

Fotografija vijesti

Do kraja dana zahladnjenje se očekuje i u ostalim predjelima Hrvatske, tako da navečer i tijekom noći u najvišim predjelima Gorskoga kotara i Like može biti i snijega, doznaje Hina u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Preko naših krajeva premješta se ciklona s pripadajućim frontalnim sustavom i već je tijekom prijepodneva donijela mjestimičnu kišu u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu, a popodne i u Gorskom kotaru i Lici.

Do kraja dana kiše, pljuskova i grmljavine bit će i u istočnoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje su osobito tijekom noći moguće i obilnije oborine.

U unutrašnjosti puše umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na sjevernom Jadranu zapuhala je bura koja će do kraja dana mjestimice biti i olujna, ističu u DHMZ-u.

Najavljuju kako se od utorka očekuje uglavnom suho, većinom sunčano vrijeme, a bura će i tramontana na Jadranu postupno tijekom utorka oslabjeti.

Od sredine tjedna, iz dana u dan, očekuje se sve toplije vrijeme, najavljuju u Državnome hidrometeorološkom zavodu.

15.05.2011. 17:43:43
http://metro-portal.hr/zahadjenje-u-cijeloj-hrvatskoj-cak-15-stupnjeva-nize-temperature/58877/