Metro-portal.hr

objavljeno 19.05.2010. 10:33:12
SEASPLASH

Zagrijavanje za ljetni Seasplash festival

Double Trouble u Štinjanu kraj Pule, 22.05. donosi mješavinu mladosti i iskustva hrvatske dub i reggea scene

(Seasplash)

Seasplash se još jednom vraća u Štinjan kraj Pule, na lokaciju koja, osim što je dio povijesnog nasljeđa i kulturno-spomeničke baštine, slovi za jednu od najatraktivnijih lokacija uopće, na kojoj su održana dva prva Seasplash festivala (2003./2004.), i na kojoj od nadolazeće ljetne sezone Seasplash u suradnji sa udrugom Punta Christo najavljuje intenzivni kulturni program, u trajanju od 4. lipnja do 12. rujna.

Double Trouble, koji će se održati 22.05. je na neki način generalna proba prije mnogih događanja koja slijede, u sklopu koje Seasplash dovodi neke već provjerene i dokazane goste, kao i neke nadolazeće mlade snage.

Bit će postavljena dva stagea. Na Band stageu očekuju vas zvukovi roots reggaea, duba, junglea, d'n'b. Na prvom stageu nastupit će:

RADIKAL DUB KOLEKTIV
www.radikaldubkolektiv.net
www.myspace.com/radikaldubkolektiv
Kolektiv pripada prvoj generacij domaćih dub bendova. U 8 godina rada jedan je od rijetkih hrvatskih nezavisnih bendova koji je stekao renome na međunarodnoj sceni, s uspješnim samostalnim koncertima i turnejama širom Europe, postavljajući visoke kriterije dub svirke i tehniciranja.

RADIO AKTIV
www.myspace.com/radioaktivpula
Radio Aktiv je pulski reggae/ska/punk bend okupljen krajem ljeta 2009. godine. Prvotno zamišljen kao probni projekt, razvio se u sastav koji je u pola godine svog postojanja odradio desetak koncerata uglavnom po Puli i okolici. Orijentiran isključivo na autorsku glazbu i tekstove na hrvatskom, socijalnog karaktera.

DJi:

JIN-SAN (Kingston Sound)
www.myspace.com/kingstonsoundsystem
Jin-San je pokretač Kingston shop-a i sound-a, vlasnik i aktivni sakupljač vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila u regiji. Vjerovatno ponajbolji reggae/dancehall/jungle DJ na ovim prostorima

KOVACH
Građanima Pule već dobro znani dj Kovach, pripadnik starije generacije pulskog undergrounda i jedan od pionira dj-kulture te kao glazbenik i dj od prvih dana sudionik razvitka cijelokupne pulske scene. U njegovim setovima možemo čuti sve od od punka, ska, reggaea pa do hip hop i digitalnih d'n'b jungle tunova.

Dr. OBI (Bamwise/Digitron)

Na drugom, Atrium stageu, slušat će se dubstep i dub. Nastupit će:

TEDDY-LEE
Bivši član pulskog kolektiva Dubbasstardz i party promotor. Aktivan na sceni duži niz godina, a kao selektor i dj od 2004. godine.

BAMSTER (Dubstep Klub)
RAUL
Dr. RUS

Cijena ulaznica do 23h iznosi 30kn, nakon toga biti će 40kn.

19.05.2010. 10:33:12
http://metro-portal.hr/zagrijavanje-za-ljetni-seasplash-festival/40371/