Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2010. 14:26:45
KRPANJE BLAGAJNE

Zagrebački holding na kredit uzima milijardu kuna?

Ogromna svota trebala bi se iskoristiti za pokrivanje oko 90 posto započetih investicija za koje Holding jednostavno nema novaca

(Drago Sopta/CROPIX )

Prema za sad nepotvrđenim informacijama, vodstvo Uprave Zagrebačkog Holdinga podignut će kredit u iznosu od milijardu kuna, odnosno 150 milijuna eura. Kako piše zagrebancija.com, taj podatak iznio je izvor blizak tom portalu: „Podizanje kredita je jedini način na koji možemo pokriti svoje financijske obaveze".

Ogromna svota trebala bi se iskoristiti za pokrivanje oko 90 posto započetih investicija za koje Zagrebački holding jednostavno nema novaca. Uprava je navodno svjesna kako to i nije najsretnije rješenje, ali je jedino ako se želi spasiti posrnuli gigant. Podsjetimo, kad se ovaj kredit pribroji postojećim dugovanjima, Holding je u minusu oko 11 milijardi kuna. Istovremeno, Bandić privodi kraju svoju predsjedničku kampanju, a grad lagano tone.

Istina, privatizacija nekoliko dijelova poduzeća je bila jedna od ponuđenih opcija. Ni prodaja imovine se nije isključivala kao rješenje pa čak ni podizanje cijene komunalija i ostalih usluga (čitaj: prijevoz ZETom- bio bi skuplji, a studenti i umirovljenici bi ostali bez besplatnog pokaza).

05.01.2010. 14:26:45
http://metro-portal.hr/zagrebacko-holding-milijarda-kuna/30035/