Metro-portal.hr

objavljeno 13.04.2012. 08:17:00
HNS

Zagrebački trojac jedini s licencama za Prvu HNL

Neispunjavanje financijskih kriterija uglavnom je glavni razlog za neizdavanje licenci svim klubovima osim Dinamu, Lokomotivi i Zagrebu

Fotografija vijesti

Dinamo, Lokomotiva i Zagreb jedini su klubovi u Prvoj HNL kojima je izdana licenca za prvu ligu u 2012./2013., dok će ostali klubovi morati svoje pravo na nastupanje tražiti u žalbenom postupku, prenosi Hina.

Neispunjavanje financijskih kriterija uglavnom je glavni razlog za neizdavanje licenci u prvom stupnju, a klubovi su morali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31. prosinca 2011. prema drugim nogometnim klubovima, zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi).

Protiv odluka Komisije za licenciranje klubovi imaju pravo na žalbu u roku od 8 dana od primitka odluke.

Odluke o žalbama donosi Žalbeno tijelo za licenciranje HNS, a krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 10. svibnja.

Komisije za licenciranje očekuje da će klubovi tijekom žalbenog postupka ispuniti kriterije, ali dodaje da neki klubovi to vjerojatno neće uspjeti s obzirom na pokazanu "nesposobnost podmirivanja već dospjelih, te budućih financijskih obveza".

Za dobivanje licence za Prvu ligu i Uefa natjecanja klubovi, osim financijskih kriterija, moraju ispuniti sportske, infrastrukturne, pravne, te kriterije koji se odnose na administraciju i stručno osoblje.

13.04.2012. 08:17:00
http://metro-portal.hr/zagrebacki-trojac-jedini-s-licencama-za-prvu-hnl/70002/