Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2011. 13:16:43
PREDSTAVA

Zagrebački pentagram ponovno u Zekaemu

Dvije predstave, 16. i 17. ožujka vraćaju hit predstavu na daske Zekaema

Zagrebački pentagram u Zekaemu
Zagrebački pentagram u Zekaemu (Zekaem)

Zagrebački pentagram povezao je pet tekstova hrvatskih autora u jednu predstavu. Dramski tekstovi pisani su po narudžbi za Zagrebačko kazalište mladih. Riječ je o ovim tekstovima: Pljačka Igora Rajkija, ZOO Ivana Vidića, Javier Nine Mitrović, Skoro nikad ne zaključavamo Damira Karakaša i Zona snova Filipa Šovagovića.

U Zagrebačkom pentagramu prožimlju se teme neimaštine, nesretnih ljubavi, obiteljskih problema, prošlosti, budućnosti, imaginacije, surove stvarnosti, vremena u kojemu živimo i u kojemu ćemo tek živjeti. Poveznica je ovih pet različitih tekstova grad Zagreb i njegovi stanovnici.

Njihove životne tragedije ovdje dobivaju sasvim novu, komičnu dimenziju. Pojavljuju se likovi svojstveni našoj stvarnosti, ali i likovi iz prošlosti i mašte te svaki od njih priča neku svoju priču, doživljenu ili izmišljenu, realnu ili izmaštanu.

Zagrebački pentagram na tragikomičan način predočava situacije današnjice, probleme života u gradu različitih društvenih slojeva i kultura, koji se bore s vremenom i načinom života koje žive. U ožujku će se održati dvije predstave, 16. i 17. ožujka.

16.03.2011. 13:16:43
http://metro-portal.hr/zagrebacki-pentagram-ponovno-u-zekaemu/56563/