Metro-portal.hr

objavljeno 21.02.2021. 08:31:00
NAJAVE

Zagrebački kvartet, Lucija Brnadić i Dvořák uz livestream

Koncert Zagrebačkoga kvarteta i Lucije Brnadić pod nazivom 2+2=5 održat će se u utorak, 23. veljače, u 20 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, odnosno u internetskom prijenosu

Zagrebački kvartet
Zagrebački kvartet (Arhiva)

Zagrebački kvartet je odsvirao preko 4000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao što su Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records i druge.

U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo Vladimir Nazor iz 2009. godine.

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkog romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom „američki" (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu).

U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo).

Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole. 

21.02.2021. 08:31:00
http://metro-portal.hr/zagrebacki-kvartet-lucija-brnadic-i-dvoak-uz-livestream/130507/