Metro-portal.hr

objavljeno 23.04.2010. 16:08:31
STRUČNI ODABIR

Zagrebački holding izabrao novu Upravu i Nadzorni odbor

Novi članovi Nadzornog i Upravnog odbora Zagrebačkog holdinga izabrani su prema kriterijima stručnosti, iskustva i dosadašnjim rezultatima, a ne stranačkoj pripadnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Milivoj Keber/CROPIX )
Predsjedniku Uprave Ivi Čoviću, Vlasti Pavić i Branimiru Deliću, koji su ostali nakon nedavnog razrješenja petero članova, sada će se pridružiti Damir Novinić i Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS). Skupština je danas opozvala dosadašnji Nadzorni odbor i jednoglasno izabrala nove članove - Ivu Družića, Dragana Kovačevića (HNS), Josipa Kregara i Anđelku Bunetu, dok će petog člana postaviti zaposlenici.

Miran Martinac, zamjenik predsjednika Skupštine koji je vodio sjednicu jer Milan Bandić ponovno nije došao, rekao je da kod izbora nije bila bitna politička opcija, već visoka stručnost i iskustvo. Izrazivši nadu da će se novi Nadzorni odbor sastajati češće i tako rasteretiti Skupštinu, izvijestio je da je, radi bolje učinkovitosti, rok od sedam dana, koliko je trebalo proći da bi umjesto predsjednika Skupštine odluke potpisivao zamjenik, smanjen na tri dana.

Predsjednik Uprave Ivo Čović istaknuo je da se nije trgovalo kod izbora novih članova odbora, već da je riječ o stručnjacima čiji životopisi "daju nadu i uvjerenje da će se u Upravi kvalitetno i uspješno surađivati".

Upitan hoće li umjesto Bandića na tom mjestu biti Ivo Jelušić, član Skupštine Boris Šprem je rekao da je to moguće, najavivši da bi se o tome moglo odlučivati na idućoj sjednici Gradske skupštine. Šprem je ponovio da je, za razliku od dosad, samo jedan član Nadzornog odbora član neke stranke, te da je i u Upravi glavni kriterij bila stručnost.

Kod glasovanja za nove članove Uprave dva člana Skupštine bila su suzdržana, Radimir Čačić i Tatjana Holjevac u slučaju Novinića te Holjevac i Velimir Srića u slučaju Košiša Čičin-Šain.

Najavivši da će se za mjesec ili dva raspisati natječaj za voditelje podružnica, Čović je naglasio da se u Holdingu neće dogoditi "sječa glava ili odmazda" i izrazio nadu da će izostati utjecaj politike. Dodao je i da bi do kraja ove godine 'jedinstvena uplatnica' trebala obuhvatiti cijeli Zagreb te da, prema investicijskom programu tvrtka treba još oko 600 milijuna kuna. Konačan iznos zaduženja ovisit će, među ostalim, i o tome kako će se riješiti pitanje više od 600 stanova koji se nisu prodali, napomenuo je. (hina/metro-portal)

23.04.2010. 16:08:31
http://metro-portal.hr/zagrebacki-holding-izabrao-novu-upravu-i-nadzorni-odbor/38526/