Metro-portal.hr

objavljeno 18.09.2012. 20:08:00
SAMO ŽELIM BITI ZDRAVA

Zagrebački dobrotvorni koncert za malu Stephanie u klubu Roko

Kako bi se pomoglo petogodišnjoj Stephanie i spasio joj mladi život potrebno je platiti skupu operaciju u Americi na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicag

Stephanie Milda treba pomoć
Stephanie Milda treba pomoć (Facebook)

U sklopu akcije za pomoć petogodišnjoj Stephanie Milda iz Zadra oboljele od teške i rijetke bolesti mozga Arnold - Chiari melformacije, koja se već desetak dana odvija na Internetu i Zadru kroz razne dobrotvorne akcije prikupljanja pomoći obitelji Milda, u Zagrebu će se ovaj četvrtak, 20. rujna s početkom u 21 sat održati dobrotvorni koncert u klubu Roko, Jarunska 5.

Koncert organizira Klub Zadarskih studenata, a nastupit će poznata imena hrvatske estrade kao što su klapa Kampanel, Antonija Šola, Jasmin Stavros, Franka Batelić, Luka Nižetić, Teška industrija i drugi.

Karte za koncert mogu se kupiti u samom klubu Roko te Maraschino baru, Margaretska 1, Zagreb po cijeni od 40 kuna. Na dan koncerta na ulazu u klub Roko biti će postavljena i kutija za donacije.

U zagrebačku akciju prikupljanja pomoći za Stephanie uključio se i Mansion klub na Jarunu koji će u srijedu 19.9. i u subotu 22.9. izložiti kutiju za donacije.

Cijelu akciju moguće je pratiti i na facebook stranicama:

http://www.facebook.com/#!/anitaivica.milda i http://www.facebook.com/#!/events/417142185013116/

Kako bi se pomoglo petogodišnjoj Stephanie i spasio joj mladi život potrebno je platiti skupu operaciju u Americi na Duchossois Center for Advanced Medicine u Chicagu kod doktora Davida Frima u vrijednosti od 250.000 američkih dolara (1,5 milijuna kuna). Roditelji, Anita, trgovkinja s produljenim pravom na porodiljnu naknadu na osnovu kćerine dijagnoze, i Ivica, konobar u restoranu, nisu sami u mogućnosti u ovom kratkom vremenu prikupiti ovu vrlo visoku svotu novaca za operaciju kao ni podići visoki kredit u banci pa mole za pomoć sve dobre građane, društva, umjetnike i tvrtke koje su im voljne pomoći.

Operacija u Chicagu potvrđena je putem e-pošte 30.8.2012., i zakazana za 27. rujna ove godine. Od HZZO-a roditelji su zatražili sufinanciranje troškova liječenja u inozemstvu no odgovora još nema jer su potrebite formulare poslali bez potrebnog liječničkog potpisa. Naime liječnik koji je operirao Stephanie u Zagrebu minulog ožujka, pobija sva druga mišljenja i nalaze magnetske rezonance te ne želi dati svoju suglasnost kako bi se ovu djevojčicu uputilo na skupo liječenje u inozemstvo i pokorilo tihog ubojicu koji i dalje čuči u maloj nevinoj dječjoj glavici.

Dosadašnjim akcijama uspjelo se skupiti 700.000 kuna što nije dostatno ni za dobivanje vize od strane američke ambasade u Zagrebu kako bi Stephanie otputovala u Chicago na liječenje, a stanje računa da bi se dobila viza potrebno je ambasadi predočiti već ove subote 22. rujna.

Za donacije otvoren je žiro račun na ime Stephanie Milda broj: 2402006-3102360581 kod ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK.

18.09.2012. 20:08:00
http://metro-portal.hr/zagrebacki-dobrotvorni-koncert-za-malu-stephanie-u-klubu-roko/73959/