Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2017. 17:02:00
COOL

Zagrebački Art Park proširuje kolekciju gigantskih skulptura od slame

Art Park proširuje kolekciju skulptura od slame uz gostovanje kipara Nikole Fallera - Land Art atelje na otvorenom

Slama opet stiže u Art Park
Slama opet stiže u Art Park (Arhiva)

Po mnogima najljepši zagrebački park čija su ležerna ljetna druženja uz dozu umjetnosti postala dio svakodnevice brojnih Zagrepčana i turista - Art Park, danas i sutra postaje atelje na otvorenom. Na lokaciji između lice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta ponovno gostuje osječki kipar Nikola Faller sa svojom udrugom Slama, a novim radovima, koje će stvarati uživo tijekom dana, pridonijet će proširenju kolekcije gigantskih skulptura od slame u Art Parku.

Zahvaljujući prošlogodišnjem gostovanju osječkog majstora i zagovornika ovog specifičnog umjetničkog materijala, Zagreb je dobio svoju prvu skulpturu od slame. Njegov ponovni dvodnevni dolazak u metropolu na drugo izdanje Art Parka bio je logičan nastavak suradnje koja je izazvala pažnju brojnih prolaznika.

"Drago mi je što po drugi puta gostujem u Art Parku sa slamom. Krenuo sam u izradu tri monumentalne skulpture koje će biti postavljene na padini. Prva predstavlja nekakvu čudnovatu karnevalsku figuru ili višemetarsku lutku, svojevrsno strašilo koje bi trebalo manje plašiti, a više razveseljavati posjetitelje. U planu je i velika ptica kao i jedna apstraktna forma. Nadam se da ćemo kreativnu suradnju nastaviti i da će netko iz ekipe Art Parka posjetiti ovogodišnji Slama - Land art festival koji u kolovozu organiziramo po 12. put u srcu Baranje (Šećeransko jezero; Beli Manastir)." - izjavio je Nikola Faller ovim povodom.

Više o jedinstvenom i višestruko nagrađenom festivalu Slama Land Art potražite ovdje, a Nikolu možete posjetiti u njegovom privremenom Art Park ateljeu danas (13.6.) te sutra (14.6.) u jutarnjim satima.

Projekt se održava uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba te velikodušnost sponzora Raiffeisen banke, Cedevite, Montane 94, Pivovare i pivnice Medvedgrad, Croatia Airlinesa i Chill shopa.

Više informacija pratite putem Facebooka Art Parka

13.06.2017. 17:02:00
http://metro-portal.hr/zagrebacki-art-park-prosiruje-kolekciju-gigantskih-skulptura-od-slame/105539/