Metro-portal.hr

objavljeno 17.10.2011. 17:11:00
MA KAKVA REPRESIJA

Zagrebačka policija očekivano odbacila sve optužbe o brutalnosti

U dvominutnoj snimci, koju je kamerom snimio brat Siniše Krčamareka, vidi se kako dvojica policajaca na silu uhićuju 38-godišnjeg Krčmareka u njegovu dvorištu u Velikoj Kosnici

Fotografija vijesti

Nakon što je snimka pokreta Građanske solidarnosti na kojoj policajci brutalno uhićuju bivšeg branitelja Sinišu Krčmareka izašla objavljena na YouTubeu i izazvala bijes javnosti na rad policije koja krši pravo na privatni posjed, iz zagrebačkog je MUP-a odlučili su demantirati sve optužbe na svoj račun, piše Hina.

U dvominutnoj snimci, koju je kamerom snimio brat Siniše Krčamareka, vidi se kako dvojica policajaca na silu uhićuju 38-godišnjeg Krčmareka u njegovu dvorištu u Velikoj Kosnici, dok njegova supruga od policajaca traži da pokažu značke i nalog za uhićenje i ulazak na privatni posjed. Tome su svjedočila i uhićenikova djeca koja su počela plakati i vrištati.

Mediji su objavili da Krčmarek redovito sudjeluje u velikom broju građanskih inicijativa te da je prije dva dana bio redar na prosvjedu "15. O Occupy Zagreb" protiv neoliberalnog i korporativnog kapitalizma.

Iz zagrebačke policije odbacili su da uhićenje ima ikakve veze s tim prosvjedom i Krčmarekovim djelovanjem. Kažu da su policajci u njegovo dvorište stigli nakon dojave susjeda koji tvrdi da su ga Krčmarekova djeca gađala iz zračne puške, što je kazneno djelo dovođenja u opasnost života.

U policiji tvrde da Krčmarek nije želio pokazati osobnu iskaznicu, da je vrijeđao policajce i namjeravao se udaljiti te da su oni zakonito uporabili silu kako bi ga uhitili.

Po riječima glasnogovornice zagrebačke policije Jelene Bikić, Krčmarek je na kraju, nakon dolaska i trećeg policajca, bez otpora pristao otići u policijsku postaju, gdje se potpisao na zapisnik bez ikakve primjedbe na postupanje policajaca.

"Nema govora ni o kakvoj brutalnosti", ustvrdila je i dodala kako je utvrđeno da su policajci pri uhićenju postupili po zakonu.

Kazala je da je Krčmarek na kraju prekršajno prijavljen jer je vrijeđao i omalovažavao policajce te se odbio legitimirati.

Radi li se tu o brutalnosti ili normalnom policijskom postupanju, procijenite sami.

17.10.2011. 17:11:00
http://metro-portal.hr/zagrebacka-policija-ocekivano-odbacila-sve-optuzbe-o-brutalnosti/64437/