Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2011. 19:08:00
PRIDRUŽITE SE

Zagrebačka biciklijada 21. svibnja kreće s Borongaja

Svaki sudionik biciklijade dobit će dar sponzora, a prvih stotinu majice kao dar organizatora

Bicikli
Bicikli (Zeljko Hajdinjak / Cropix)

U subotu 21. svibnja održat će se "Zagrebačka biciklijada" i to u povodu Dana branitelja grada Zagreba i Dana grada Zagreba, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva (KUD) "Prepuštovec" i pod pokroviteljstvom grada Zagreba, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u gradskoj upravi, prenosi Hina.

Suorganizator biciklijade je Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara.

Start biciklijade je u subotu u 10,30 sati na parkiralištu na Borongaju, podno južne tribine Dinamova stadiona. Trasa kretanja je Borongaj - Nova Branimirova - u Sesvetama se skreće u Bistričku te nastavlja Vugrovečkom i Kašinskom. U Kašini se skreće u Soblinečku te u 11,30 sati dolazi na cilj - u Prepuštovec, izvijestio je Josip Lipar iz KUD-a "Prepuštovec".

U srednjoškolskom centru u Sesvetama bicikliste će čekati druga skupina biciklista, iz svih osnovnih škola u Sesvetama. Lipar je najavio da će svaki sudionik biciklijade dobiti dar sponzora, a prvih stotinu dar organizatora - majice.

Tijekom boravka u Prepuštovcu bicikliste i ostale posjetitelje očekuje okrjepa i osvježenje te društvene igre i zabavni program. Stručni žiri izabrat će i nagraditi miss i mistera biciklijade, najmlađeg i najstarijeg biciklista i td., a nagrađivat će se i pobjednici u društvenim igrama.

Lipar je rekao da biciklijada ima dugu tradiciju, staru 32 godine, te da je mjesto odredišta bio najprije Prepuštovec, a zatim Samobor. Rekao je da je s najvećim odazivom na biciklijadu bio Samobor s 20.000 te Prepuštovec s 18.000 biciklista.

U protekle dvije godine biciklijada nije održana pa smo se odlučili ponovno za Prepuštovec, rekao je. Najavio je da će sav prihod biti namijenjen u humanitarne svrhe za rodilište županijske bolnice u Vukovaru.

Gradonačelnik Milan Bandić je pozvao građane da sudjeluju u biciklijadi te izrazio zadovoljstvo što je ponovno oživjela.

18.05.2011. 19:08:00
http://metro-portal.hr/zagrebacka-biciklijada-21-svibnja-krece-s-borongaja/59003/