Metro-portal.hr

objavljeno 22.11.2019. 12:31:00
SJAJNO!

Zagrebačka adventska čarolija – pravi duh adventa u Zagrebu

Varšavska ulica postaje prava Čudna šuma kojom će vladati Bolesna braća popraćena nastupima izvrsnih DJ-a i mladih bandova

Zagrebačka adventska čarolija
Zagrebačka adventska čarolija (Arhiva)

Zagrebačka adventska čarolija i ove godine zaokružuje najljepše gradske ulice koje postaju kulisa prave Božićne bajke s pregršt događanja, glazbe, dječjeg programa, dobre zabave i hrane te blagdanskog ozračja.

Bliži nam se divno, mirisno i unatoč zimi toplo, radosno i jedva iščekivano Adventsko vrijeme u koje Zagreb, već tradicijski, postaje prava Adventska pozornica koje je toliko priraslo srcu svim Zagrepčanima i posjetiteljima iz cijele Hrvatske i svijeta. Nezaobilazne lokacije Zagrebačke adventske čarolije protežu se kroz srce grada - od Trga bana Jelačića preko Gajeve, Bogovićeve i Petrićeve ulice, do Cvjetnog trga i Varšavske. Ponuda Zagrebačke adventske čarolije zadovoljit će sve - od istinskih gurmana, ljubitelja dobre kapljice, zaljubljenika u glazbu i umjetnost, mališane i njihove roditelje, djedove i bake, ali i trend setere.

Petrićeva ulica - centralna pozornica glazbe i dobre zabave

Petrićeva ulica postaje centralna pozornica zabave. Jutarnji termini, s naglaskom na vikend, rezervirani su za tematski dječji program; dječje predstave, radionice, nastupe dječjih zborova te neizostavno druženje i slikanje s Djedom Božićnjakom, dok će večernji termini biti rezervirani za glazbene poslastice; fine akustične duete i jazz trio sastave, koji su nam uz uobičajeni program pripremili obrade Božićnih pjesama. Tako na pozornici očekujemo Bornu Šercara, Kristijana Beluhana, Nikolu Šanteka, Ivana Jelića, Doru Skender, Stelu Paradižnik, Nine Saffron, Agram dixie jazz banda....

Ovdje se nalazi i bogata ponuda hrvatskih obrta, od delikatesa, unikatnih božićnih ukrasa, suvenira i nakita, umjetničkih radova, proizvoda hrvatskih dizajnera, ali i Zlatna kuća sa slatkim delicijama i Majuška mikrofonima za zvučnu podršku izvođačima Adventskog vjenčića.

Navratite i u Čudnu šumu

Varšavska ulica postaje prava Čudna šuma kojom će vladati Bolesna braća popraćena nastupima izvrsnih DJ-a i mladih bandova. Ovdje će se dobro zabaviti i klinci, ali i svi koji traže malo drugačiju zabavu, ali opet u duhu blagdana.

Navratite u Gajevu na tople gastro užitke

Potaknuti zavodljivim gastro mirisima, zalutajte u Gajevu kao središnju ulicu Adventskog vjenčića, mjesto za predah od zabave i prezentaciju hrvatske blagdanske gastronomije. Kušajte neizostavne tradicionalne zagrebačke delicije u Šmek haus, dok ćete slavonske gastro delicije pronaći u kući Škoro. Dašak juga osjetite u Mediteranskoj konobi, no tu je i Lička koliba, Zagorska klet i Hercegovačka kuća, a na kraju sve to zalijte i zagrijte se kuhanim vinom iz otvorenih samoposlužnih kotlova.

Mnoštvo dobre zabave, zanimljivih tematskih photopointova, šuma Lollipopa, lampion kao i mnoge druge tematske pozicije dočekat će vas u sklopu Zagrebačke adventske čarolije. Stoga zatvorimo jedan i otvorimo novi krug života, obilja, bogatstva u najposebnijem ozračju i duhu Zagrebačke adventske čarolije!

https://www.facebook.com/ZagrebackaAdventskaCarolija/

22.11.2019. 12:31:00
http://metro-portal.hr/zagrebacka-adventska-carolija-pravi-duh-adventa-u-zagrebu/122066/