Metro-portal.hr

objavljeno 15.11.2010. 16:18:56
BANDIĆ JE ZA

Zagreb želi biti domaćin dvoranskom SP u atletici 2014.

Glavni konkurenti Zagrebu bili bi Toronto, Berlin i Singapur, a cijela organizacija stajala bi oko 25 milijuna kuna

Hoće li Blanka Vlašić skakati na SP u Zagrebu?
Hoće li Blanka Vlašić skakati na SP u Zagrebu? (Cropix)

Hrvatski atletski savez (HAS) i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavili su ulazak Zagreba u kandidaturu za Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2014. koje bi se organiziralo u zagrebačkoj Areni. Međunarodna atletska federacija (IAAF) će postupak kandidature otvoriti u siječnju iduće godine, a konačnu odluku o domaćinstvu donijet će Savjet IAAF-a na zasjedanju u studenom 2011. godine.

Ulazak Zagreba u kandidaturu dogovoren je na današnjem sastanku na kojem su uz gradonačelnika Bandića sudjelovali i predstavnici HAS-a, predsjednik Lucijano Sušanj, direktor Siniša Ergotić, te direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić.

"Organizacija SP-a je svakako najveći atletski događaj u našoj zemlji jer bi na njemu nastupilo više od 800 atletičara iz 150 zemalja. U naš glavni grad bi došlo još 600 službenih osoba, 1.000 novinara, a TV signal bi išao u 140 zemalja svijeta," izjavio je za Hinu direktor HAS-a Siniša Ergotić.

Kao glavni konkurenti Zagrebu spominju se Toronto, Berlin i Singapur, a cijela organizacija stajala bi oko 25 milijuna kuna, u što ulazi i atletska staza s kompletnom konstrukcijom čija je cijena sedam milijuna kuna.

Delegacija HAS-a prezentirala je Bandiću plan kandidature, nakon čega je Bandić dao punu potporu planovima HAS-a izrazivši želju da Zagreb bude domaćin najboljim svjetskim atletičarima.

Ove godine dvoransko SP je održano u Dohi, dok je za dvije godine u Istanbulu. (hina/metro-portal)

15.11.2010. 16:18:56
http://metro-portal.hr/zagreb-zeli-biti-domacin-dvoranskom-sp-u-atletici-2014/51240/