Metro-portal.hr

objavljeno 05.10.2012. 16:25:38
KONCERT

Zagreb sutra u znaku Dukea Ellingtona

The Duke Ellington Orchestra u Zagreb je stigao jučer i zadržat će se sve do ponedjeljka kad se glazbenici vraćaju u New York.

The Duke Ellington Orchestra rasplesat će Lisinski
The Duke Ellington Orchestra rasplesat će Lisinski (Bruno Sedevčić)

Prije zagrebačkog nastupa koji je zbog Dana žalosti, s četvrtka, 4. listopada odgođen za sutra, 6. listopada, odmorit će se i razgledati grad. Sutra će rasplesati dvoranu, poručili su organizatori, stoga ponesite plesne cipele!

Orkestar je u srijedu nastupio u Ljubljani i nimalo umorni od puta Milano - Ljubljana, upriličili su prekrasnu atmosferu te naposljetku sve prisutne digli na noge. Bio je to izvrstan kraj koncerta u dvorani koja inače njeguje vrlo stroga pravila ponašanja tako da su svi koji su zaplesali bili u najmanju ruku - buntovnici. Ali fenomenalna energija koja izvire iz skladbi poput „Take The A Train" ili „It Don't Mean A Thing (If It Ain'nt Got That swing) ne može učiniti ništa manje od toga.

Zvijezda večeri bio je dirigent Tommy James koji je poput najboljeg domaćina s nevjerojatnom lakoćom vodio sve prisutne kroz sjajne trenutke karijere Edward Kennedy "DukeEllingtona. Na ljubljanskom koncertu kao poseban gost nastupio je izvrsni Oto Pestner, koji je s njima nastupio i davne 1984.

Sutra u Lisinskom očekuje nas program podijeljen u dva dijela, sa stankom od 20 minuta, a u dvije skladbe orkestru će se pridružiti izvrsna jazzistica Lela Kaplowitz te jedan od najboljih domaćih interpreta, Massimo Savić  -  istinski  zaljubljenici u djela Dukea Ellingtona.

Najljepšu moguću poruku ususret sutrašnjem koncertu u Zagrebu, poručio je Paul Ellington, unuk Dukea Ellingtonea:

„Kao unuk Dukea Ellingtona, ovom prilikom bih pozdravio sve u Zagrebu i pozvao sve ljubitelje Dukeove glazbe da nam se pridruže u čarobnoj večeri jazza. Također bih dodao da smo jako  uzbuđeni jer nastupamo u Zagrebu. Uvijek je veliko zadovoljstvo nastupati u dalekim gradovima pred novom publikom te dijeliti osjećaje i glazbu koje su moj djed i i otac ostavili svima nama.

Orkestar će te večeri predvoditi Tommy James, kojeg je osobno izabrao moj otac Mercer Ellington što znači da ste u odličnim rukama! Hvala vam još  jednom što ste nas pozvali, i prema riječima mog djeda - Volimo vas ludo! („Love You Madly")..."

Ulaznice još uvijek možete kupiti na blagajni dvorane Lisinski te putem sustava ulaznice.hr po cijeni od 190, 240, 290 i 340 kuna.

Ostala prodajna mjesta u Zagrebu su:

Integral Zagreb, Profil Mozaik, Kompas Zagreb, TISAKmedia, a detaljan popis svih ovlaštenih potražite na web stranici www.ulaznice.hr

05.10.2012. 16:25:38
http://metro-portal.hr/zagreb-sutra-u-znaku-dukea-ellingtona/74204/