Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2012. 19:49:00
HOMOFOBNI ISPAD

Zagreb Pride osudio izjave Zorana Vinkovića

Vinković je, ocjenjuju u priopćenju, u saborskoj raspravi o Izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova iznio niz protuzakonitih izjava

Fotografija vijesti

Izjave HDSSB-ovca Zorana Vinkovića izrečene danas u Hrvatskom saboru skandalozne su, homofobne i seksističke, stoji u izjavi organizatora Zagreb Pridea, prenosi Hina.

Vinković je, ocjenjuju u priopćenju, u saborskoj raspravi o Izvješću pravobraniteljice za ravnopravnost spolova iznio niz protuzakonitih izjava te podsjećaju da je riječ o zastupniku koji je 2008. godine digao ruku za Zakon o suzbijanju diskriminacije koji sankcionira upravo takav seksističan i homofoban govor mržnje, kao i izravnu diskriminaciju LGBT osoba u RH.

Istodobno, reagiraju i na "homofobne ispade splitskih 'intelektualaca' i gradonačelnika Željka Keruma te ističu da im ustavno pravo na javno okupljanje nikakvi lokalni šerifi i inicijative "intelektualaca" ne mogu uskratiti.

"Mi koji/e koračamo u Povorci ponosa sada kažemo - dosta! Dosta vulgarnim uvredama poput onih koje gledamo na televiziji, čitamo u novinama i slušamo na radiju", poručuju organizatori Zagreb Pridea.

Zauzimajući se za prihvaćanje, ravnopravnost i solidarnost, upozoravaju svoje prijatelje i prijateljice da će "u borbi za pravdu mnogi biti povrijeđeni".

Ujedno pozivaju sve istomišljenike da se odazovu povorkama ponosa u Splitu i Zagrebu, 9. i 16. lipnja, te ističu da "nikad ništa više neće biti isto", jer "nikakva religijska, stranačka ili takozvana obiteljska tradicija ne može zaustaviti promjenu".

31.05.2012. 19:49:00
http://metro-portal.hr/zagreb-pride-osudio-izjave-zorana-vinkovica/71532/