Metro-portal.hr

objavljeno 01.01.2009. 12:59:41
bijelo jutro

Zagreb osvanuo pod snijegom

Pred jutro je palo nekoliko centimetara snijega, promet bez problema

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Roland Goršić/CROPIX)

U Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, zapadnoj Slavoniji, te središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj mjestimice pada snijeg, a kiša u Istri i Dalmacij, javlja Hrvatski autoklub.

Kiša koja se ledi na tlu povremeno i mjestimice pada na dionicama autocesta: A 1, od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela i od Otočca do Gospića, kao i na A 6 Rijeka-Zagreb, od Zagreba do čvora Bosiljevo 2.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozilâ.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozilâ moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D 42 Saborsko-Poljanak-Selište.

Dionica državne ceste D 8 Rupa-Pasjak, stara cesta preko Učke (županijske ŽC 5047) i ŽC 5012 Permani-Mune, kao i županijske te lokalne ceste na području općine Klana, otvorene su za sav promet uz obaveznu zimsku opremu.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona bit će danas od 14 do 23 sata, na važnijim državnim cestama.

Na autocestama zabrana nema.

Zbog izgradnje velikogoričke obilaznice posebna je regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso (do 01.07.2009).

Zbog radova, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja sa državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 35 (do 15. ožujka. 2009) na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22 Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto.

Zatvorena je dionica državne ceste D 33 Drniš-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.(hina/metro-portal)

 

01.01.2009. 12:59:41
http://metro-portal.hr/zagreb-osvanuo-pod-snijegom/13926/