Metro-portal.hr

objavljeno 28.03.2020. 12:01:00
POHVALNO

Zagreb Earthquake – Food for Life – OAZA Joyful Kitchen

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. za usluge sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen pokrenulo je kampanju "Zagreb Earthquake - Food for Life"

OAZA treba pomoć, odazovite se!
OAZA treba pomoć, odazovite se! (Arhiva)

Zagreb Earthquake - Food for Life - OAZA Joyful Kitchen donira BESPLATNU hranu

Zbog posljedica potresa magnitude 5,5 po Richteru koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020.- najvećeg potresa u zadnjih 140 godina - mnogi njegovi stanovnici ostali su u teškoj situaciji. Oštećeni i nesigurni za stanovanje stambeni objekti primorali su Zagrepčane da se premjeste u privremeni smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje. Osim posljedica potresa, uočavamo se i s pandemijom koronavirusa te zahlađenjem i snijegom što još otežava nepovoljnu i neizvjesnu situaciju. Mnoge su osobe ostale bez posla te se nalaze na rubu egzistencije.

TKO SU POKRETAČI KAMPANJE

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. za usluge sa svojim restoranom OAZA Joyful Kitchen pokrenulo je kampanju "Zagreb Earthquake - Food for Life". Ovime članovi društvenog poduzeća žele potaknuti zajednicu i udružiti snage kako bi pomogli potrebitima u ovoj iznimno teškoj situaciji.

CILJ KAMPANJE

Uplatom donacije na žiro račun donatori će financirati sirovine za pripremu hrane (namirnice, troškove režija i dostave), dok će osoblje i kuhari restorana hranu pripremati volonterski. Na taj način, uz pomoć donatora, restoran OAZA Joyful Kitchen želi osigurati vegansku, zdravu i nutritivnu hranu u količini od minimalno 100 cjelovitih obroka dnevno onima na području Zagreba kojima je to najpotrebnije kroz sljedeća dva mjeseca.

Kuhanjem toplih obroka restoran OAZA Joyful Kitchen želi pokazati solidarnost s osobama koje su se našle u teškoj situaciji i olakšati im život.

Cijela kampanja bit će provedena pod nadzorom računovodstvene tvrtke s ciljem osiguravanja financijske transparentnosti, a po završetku akcije izradit će se financijski izvještaj koji će biti dostupan na web stranici restorana.

NA ŠTO ĆEMO TROŠITI DONACIJE

Na namirnice, ambalažu, režije i dostavu (trošak goriva). Osoblje će volontirati!

KAKO ĆEMO PRONAĆI POTREBITE

Objavit ćemo apel u medijima, a preko udruga koje se bave socijalnom pomoći direktno ćemo skupljati informacije o tome kome su obroci najpotrebniji. Osim toga, svi koji se nalaze u teškoj situaciji mogu se prijaviti putem ovoga linka:

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/CXG4YWvzD6ewYsBu5

KAKO ĆEMO PRIPREMATI I DIJELITI OBROKE

Obroke pripremaju i pakiraju kuhari restorana OAZA Joyful Kitchen prema uputama HZJZ Dr. Andrija Štampar, a ostalo osoblje restorana dostavlja hranu prema istim higijenskim standardima.

TKO STOJI IZA OVE INICIJATIVE

Društveno poduzeće PUTEM OAZAe d.o.o. u svojim osnivačkim aktima ima cilj pomagati društvu i promovirati društveno poduzetništvo. Poduzeće je osnovala neprofitna Udruga O.A.Z.A. - Održiva Alternativa ZAjednici koja već 7 godina djeluje u Republici Hrvatskoj promovirajući održivi razvoj i educirajući mlade i djecu.

Uz to su se u kampanju uključili i: Filip, Dubravka, Kristijan, Mihovil i Andrej.

PARTNERI OVE INICIJATIVE

Udruga O.A.Z.A., Hrvatski zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Grad Zagreb, Centar za socijalnu skrb, Food for Life Global

KONTAKT:

Mail: foodforlife@joyful-kitchen.com

Crowdfunding kampanja

28.03.2020. 12:01:00
http://metro-portal.hr/zagreb-earthquake-food-for-life-oaza-joyful-kitchen/124636/