Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2011. 08:07:00
STREET ART

Zagreb dobio muzej ulične umjetnosti

Tridesetak domaćih i stranih mladih umjetnika oslikavali su javne površine udahnuvši tako novi život zidovima novozagrebačkog kvarta Dugave

Fotografija vijesti

Najveći muzej ulične umjetnosti u Hrvatskoj - Muuzej Duugave - otvoren je večeras u toj novozagrebačkoj četvrti, javlja Hina.

Tridesetak domaćih i stranih mladih umjetnika dva su tjedna boravili u Dugavama i oslikavali javne površine udahnuvši tako novi život zidovima Osnovne škole Dugave i zgradi Dječjeg vrtića Tratinčica, te podzemnim garažama i kvartovskim prolazima.

Muzej su nastupom ispred Osnovne škole otvorili Zagrebački mališani pjesmom 'Zakaj volim Zagreb', a potom su se umjetnici i posjetitelji družili na pikniku na livadi iza škole.

Za novo ruho Dugava zaslužni su vrsni ulični umjetnici, kao što su britanski ilustrator i karikaturist Phlegm, poznat po jedinstvenom, intrigantnom izrazu te likovima iz vlastitih stripova koji su najčešći motivi njegovih crteža, zatim Stipan Tadić, Cho Cho, Sretan Bor, Lunar, Vanja Trobić i Jelena Bando, kolektiv Artu-Ditu iz Zagreba, te gosti iz Italije DEM i NERO 108.

Svoje radove predstavili su i najistaknutiji hrvatski street art umjetnici poput Pume34, Oka, Dunje Janković, Mirona Milića, te riječke uzdanice Pekmezmed i Ninja Tigera, zatim gosti iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Austrije, Njemačke i Srbije.

16.09.2011. 08:07:00
http://metro-portal.hr/zagreb-dobio-muzej-ulicne-umjetnosti/63284/