Metro-portal.hr

objavljeno 03.05.2010. 17:05:00
NOV NAČIN NAPLATE

Zadarski taksisti od subote voze po nižim cijenama

Taksisti koji su prihvatili novi plan za tursitičku sezonu imat će posebne naljepnice na vozilima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Zadar je u turističku predsezonu ušao s novim, nižim cijenama taxi prijevoza jer se od 1. svibnja ove godine primjenjuje novi način naplate po kojemu se vožnja do pet kilometara udaljenosti naplaćuje 19 kuna, a taksisti koji su to prihvatili svoja su taxi vozila označili posebnom naljepnicom, informacija je Taxi sekcije Udruženja obrtnika Zadar koju prenosi Turistička zajednice grada Zadra.

U toj se informaciji ističe i da je uvođenje novog načina naplate taxi prijevoza u Zadru rezultat dogovora većine zadarskih taksista od njih ukupno oko 90, ali i da ima onih koji nisu prihvatili takav dogovor te njihova vozila neće biti posebno označena.

Oni koji su prihvatili dogovor uz posebnu naljepnicu svaki će slijedeći kilometar nakon petog naplaćivati po 9 kuna, čime će se, kako napominju iz Turističke zajednice, i više nego prepoloviti dosadašnje visoke cijene tog prijevoza. Iznose i primjer po kojemu je do sada vožnja od centra grada do turističkog dijela Zadra Borika koštala od oko 80 do 100 kuna, a s novim cijenama će biti 20 do 30 kuna.

U Turističkoj zajednici vjeruju i kako će nove cijene zadarske taxi službe zasigurno razveseliti turiste, ali i građane Zadra. Nadaju se i da će nove cijene zadarskih taksista biti popraćene i podizanjem kvalitete njihovih usluga uz izdavanje računa, poznavanje stranih jezika te profesionalnost i ljubaznost. (hina/metro-portal)

03.05.2010. 17:05:00
http://metro-portal.hr/zadarski-taksisti-od-1-svibnja-voze-po-nizim-cijenama/39192/