Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2008. 00:32:35

Zadar korak od naslova prvaka

U trećem ogledu finala Zadar bolji od Splita 100-80

Corey Brewer potpuno se iskupio za nešto slabiju predstavu u utorak na Gripama
Corey Brewer potpuno se iskupio za nešto slabiju predstavu u utorak na Gripama (Jure Mišković/CROPIX)

Košarkaši Zadra stigli su na korak do naslova prvaka Hrvatske. U trećoj utakmici finala u prepunim Jazinama Zadrani su sa 100-80 pobijedili Split i tako poveli sa 2-1 u seriji. Do druge titule prvaka Hrvatske Petrovićeva momčad može stići već u srijedu na splitskim Gripama kada se igra četvrta utakmica.

Eventualna pobjeda u Splitu značila bi da se sinoć u dvorani Jazine odigrala posljednja utakmica. Jer, kao što se zna, KK Zadar nakon 40 godina igranja u Jazinama seli u velebni Višnjik.

StrijelciZADAR: Stallworth 4, Stipčević 5, Barać 7, Johnson 17, Marčinković, Šarlija, Lalić 6, Macura 9, Štimac 14, Brewer 25
SPLIT CO: Klarica, Sumić 15, Bilobrk, Rudež 13, Ivanov 14, Stipanović 3, Mladenov 2, Perić 13, Sobin, Garnett 15, Batina 5
Sjajni Brewer i Johnson

Sinoćnja utakmica dosta je nalikovala onoj prvoj, iako početak nije sugerirao ‘jednosmjernu ulicu’. Split se većim dijelom prve četvrtine dobro nosio s domaćinom, pa čak i vodio sa 17-15, ali brojne osobne pogreške (Stipanović četiri već u drugoj četvrtini) i porozna obrana odveli su Subotićevu momčad u ponor.

Predvođeni fantastičnim Brewerom i nepogrešivim Johnsonom Zadar je napravio niz od 27-6 i odmakao gostima na nedohvatljivu prednost.

Do kraja treće četvrtine ništa se bitnije u odnosu snaga na terenu nije promijenilo, a u posljednjih deset minuta ušlo se s +14 za Zadrane (73-59). ‘Žuti’ bez Stipanovića (pet prekršaja), ali i raspoloženih Garnetta i Perića nisu imali izgleda vratiti se u utakmicu. Pogotovo što su Zadrani zadržali ozbiljnost do kraja...

“Uspjeli smo ukloniti nervozu iz momčadi. U Splitu moramo odigrati muški ako želimo završiti posao.”
Aco Petrović
trener Zadra
U Zadrovoj momčadi odskakali su stranci. Brewer je ubacio 25, Johnson 17 koševa, a Gečevski je uz 13 poena imao i 9 skokova, te četiri asistencije. U Splitu su bolji od ostalih bili Sumić i Garnett sa 15 koševa, te Ivanov sa 14 i 7 skokova.

Na kraju je završilo 100-80 za Zadar. Štimac je zabio u posljednjoj sekundi za ‘stotku’ i taj koš bi mogao ući u povijest kao posljednji u Jazinama.

U svakom slučaju, odluka pada u srijedu na prepunim Gripama. Hoće li titula odmah u Zadar ili će se dalmatinski finale razriješiti u posljednjoj petoj utakmici? (METRO) 

02.06.2008. 00:32:35
http://metro-portal.hr/zadar-na-korak-od-naslova-prvaka-hrvatske/8004/