Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2013. 18:01:00
ODLIČNO

Začini koji smanjuju apetit

Začini ne služe samo za poboljšanje okusa jela, nego se pomoću njih može vrlo učinkovito kontrolirati apetit

Cimet ubrzava metabolizam
Cimet ubrzava metabolizam (DeviantArt)

Ako želite stvarno izgubiti kilograme, dvije su stvari nužne - ubrzati metabolizam i kontrolirati apetit, a tu vam mogu pomoći začini koje koristite.

Primjerice, cimet je jedan od najkorisnijih začina jer ubrzava metabolizam, sagorijeva masne naslage koje ste prikupili i loš kolesterol, a uz to čisti arterije. Kao šlag na tortu dolazi i njegova možda i najvažnija karakteristika - kontrolira glad.

Bijeli luk ili češnjak također potiskuje apetit šaljući u mozak signal da je želudac pun. Uz češnjak u jelu bit ćete sitiji, no uz to ćete sagorijevati kalorije, a srčanim bolesnicima naročito je koristan jer sprječava stvaranje ugrušaka i ubrzava cirkulaciju.

Chilli kontrolira apetit i čini vas sitijim, a jedna od glavnih karakteristika je topljenje masnih naslaga, pa ne zaboravite na njega.

Za kraj, pikantna crvena paprika puna je kapsaicina koji ubrzava metabolizam i povećava temperaturu tijela koje onda sagorijeva masne naslage. Uz to, uspješnije ćete kontrolirati apetit i smanjiti želju za masnom, slatkom i slanom hranom. 

20.07.2013. 18:01:00
http://metro-portal.hr/zacini-koji-smanjuju-apetit/79366/