Metro-portal.hr

objavljeno 04.07.2018. 16:02:00
RECENZIJA KNJIGE

„Zabranjeno kukanje“ – knjiga o više vedrine i manje grintanja

Kukanje je postalo uobičajeni način komunikacije, cijelo nam vrijeme nešto ne valja i non stop se vrtimo svi u istom začaranom krugu...

Dosta je grintanja!
Dosta je grintanja! (Verbum)

Autor knjiga o samopomoći Salvo Noe već je ranije objavio svijetu kako je "zabranjeno grintati", a kod nas je nedavno objavljena knjiga "Zabranjeno kukanje" za koju je predgovor napisao Papa Franjo.

Na prvu se čini kao tipična knjiga o samopomoći puna već poznatih floskula, no kada uronite u poruke i smjer pisanja ovog talijanskog psihologa, otkrijete potpuno novi svijet u kojem se zapitate zašto je zaista toliko uobičajeno nama ljudima da cijelo vrijeme kukamo.

Kukanje je postalo uobičajeni način komunikacije, cijelo nam vrijeme nešto ne valja i non stop se vrtimo svi u istom začaranom krugu. Ono što je bitno shvatiti s ovom knjigom čim je otvorite, ovo nije knjiga o vjeri. To je knjiga o načinu života.

Putem primjera, vježba i strategija osobnog i društvenog rasta ova knjiga nudi vrlo praktičan i primjenjiv pozitivan pristup životu i poteškoćama. Uz pomoć nje ojačat će se vaše samopoštovanje i motivacija kako biste izbjegli upadanje u zamku jalovog kukanja i sumornog pogleda na život.

Knjiga vas kroz priču tjera da pronađete više zahvalnosti, više vedrine, više onog pozitivnog u svakodnevnom životu i da budete zahvalni za to gdje ste trenutno. Samo vi ste sami sebi najbolji prijatelj i samo vi možete odlučiti nositi se sa svim situacijama na najbolji mogući način. Najbolji vama, naravno. Salvo Noe pokušava čitatelju dati poticaj za suočavanje s poteškoćama i nepredviđenim događajima da ne bi upali u zamke "žrtve" te da krenu živjeti s više samopouzdanja i vedrine. Pročitajte, definitivno nije loše štivo.

04.07.2018. 16:02:00
http://metro-portal.hr/zabranjeno-kukanje-knjiga-o-vise-vedrine-i-manje-grintanja/113070/