Metro-portal.hr

objavljeno 06.05.2011. 15:00:00
DOBRA VIJEST

Za sklonište žrtava nasilja osigurana dva milijuna kuna

Kada se uz dva milijuna kuna koje dodjeljuje država doda novac koji za skloništa osiguravaju županije i gradovi, ukupni je iznos za tu namjenu ove godine gotovo 4,7 milijuna kuna

Modrica
Modrica (Deviantart - ilustracija)

U Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas je potpisan ugovor o sufinanciranju rada savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji kojim je država za sedam skloništa ove godine osigurala dva milijuna kuna, piše Hina.

Novčanu potporu danas su tako dobili sisački Centar za žene Adela - 318 tisuća kuna, Udruga za zaštitu obitelji U.Z.O.R. iz Rijeke - 219 tisuća, Autonomna ženska kuća Zagreb - 485 tisuća, Ženska pomoć sada - SOS telefon 163 tisuće kuna, Sigurna kuća Istra 272 tisuće, Udruga Brod iz Slavonskog broda 219 tisuća kuna te Ženska grupa Korak iz Karlovca 351 tisuću kuna.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić izjavio je kako je današnje potpisivanje ugovora o financiranju savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji najbolji demanti tvrdnji da je zbog nedostatka novca upitno njihovo daljnje djelovanje.

Kada se uz dva milijuna kuna koje dodjeljuje država doda novac koji za skloništa osiguravaju županije i gradovi, ukupni je iznos za tu namjenu ove godine gotovo 4,7 milijuna kuna, rekao je Ivić.

Podsjetio je da je, unatoč gospodarskoj i financijskoj krizi, financijska potpora države za savjetovališta i skloništa u protekle tri godine stalna. Tako je 2009. iznosila 1,6 milijuna kuna, 2010. godine 2,5 milijuna kuna, a da će se ona nastaviti, jamči Nacionalna strategija zaštite od nasilja u obitelji od 2011. do 2016. godine koju je vlada donijela u veljači ove godine.

06.05.2011. 15:00:00
http://metro-portal.hr/za-skloniste-zrtava-nasilja-osigurana-dva-milijuna-kuna/58528/