Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2010. 14:30:50
KLASNIĆ NIJE JEDINI

Za silovanje su lažno bili optuženi i Robinho, Cole, Evans...

Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić osumnjičen je da je u Manchesteru silovao 17-godišnjakinju

Ivan Klasnić
Ivan Klasnić (Ronald Gorsic / CROPIX)

Hrvatsku javnost danas je potresla vijest koju je objavio njemački list Bild da je nogometaš Boltona i hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić (30) ispitan zbog navoda da je silovao 17-godišnju djevojku u središtu Manchestera. No, posljednjih godina u Velikoj Britaniji su učestale optužbe protiv nogometaša za silovanje, koje su se na kraju pokazale lažnim.

>>Klasnića se sumnjiči za silovanje maloljetnice u Engleskoj

Tako je nedavno, 22. listopada, optužbe za silovanje oslobođen igrač Sunderlanda Titus Bramble. Njega je 19-godišnja djevojka optužila da ju je silovao 22. rujna u Vermont hotelu u Newcastleu. To mu je bio drugi puta da je optužen za silovanje i oba je puta oslobođen krivnje. Godine 2004. Titus Bramble i Carlton Cole, koji danas igra u West Hamu, oslobođeni su optužbi za silovanje 17-godišnje djevojke.

U ožujku 2008. branič Manchester Uniteda, tada 19-godišnji Jonny Evans, oslobođen je sumnje da je silovao 26-godišnju ženu. Ona ga je optužila da ju je silovao na klupskom božićnom slavlju u jednom hotelu u Manchesteru 18. prosinca 2007.

Početkom prošle godine brazilski nogometni reprezentativac Robinho, koji je tada bio član Manchester City, osumnjičen je za silovanje 18-godišnje djevojke u jednom noćnom klubu u Leedsu. No, tri mjeseca kasnije optužbe protiv njega su odbačene.

Još jedan slučaj lažne prijave za silovanje dogodio se ove godine, kada je u travnju uhićen bivši igrač Newcastlea 35-godišnji Peruanac Nolberto Solano zbog navodnog silovanja, za što ga je optužila 22-godišnja žena. No, dva i pol mjeseca kasnije optužba je odbačena.(hina/metro-portal)

28.10.2010. 14:30:50
http://metro-portal.hr/za-silovanje-su-lazno-bili-optuzeni-i-robinho-cole-evans/50436/