Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 21:01:00
trbuhom za kruhom

Za rad u inozemstvu najbolje su Kanada i Australija

Kanada iseljenicima nudi najbolju kvalitetu života, a Velika Britanija je zbog visokih cijena i recesije na dnu ljestvice

(Wikipedia)

Ako želite raditi u inozemstvu, ili ne želite ali vam jednostavno ništa drugo ne preostaje, najbolje je otići u Kanadu, Australiju ili Tajland. Otkrilo je to globalno godišnje istraživanje koje je provela međunarodna banka HSBC.

Dok su prošle godine na vrhu bile Njemačka, Kanada i Španjolska, ove godine prvo je mjesto preuzela Kanada kao zemlja koja iseljenicima nudi najbolju kvalitetu života. Australija i Tajland također su mjesta u kojima će se novi radnici lako asimilirati. Istraživanje je provedeno na 3.146 ljudi koji rade u 30 različitih industrija i 50 različitih zemalja, prenosi Reuters.

''Na ovim lokacijama plaće nisu toliko visoke kao u nekim drugim zemljama, ali iseljenici tamo uživaju u većoj kvaliteti života i lakše se uključe u novu zajednicu'', kaže Betony Taylor, glasnogovornik HSBC-a.

Među najniže rangiranim zemljama za iseljenike ove godine je Velika Britanija jer je postala jedna od najskupljih zemalja a nagriza ju i recesija. Zbog toga se 44 posto stranaca koji rade u Britaniji vraća kući.

Pratite Metro portal na Facebooku i Twitteru.

12.05.2010. 21:01:00
http://metro-portal.hr/za-rad-u-inozemstvu-najbolje-su-kanada-i-australija/27288/