Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2014. 09:05:00
MA DA?!

Za ljubav vam trebaju tri želje

Kako stalno tražimo goluba na grani, jedan znanstvenik predlaže da svoje snove ipak podesimo za vrapca u ruci i zadovoljimo se time

Ljubav je dostižna
Ljubav je dostižna (Arhiva)

Prava ljubav san je vjerojatno svakog čovjeka na planeti, no i dalje ima velik broj onih kojima to jednostavno ne polazi za rukom. Američki znanstvenik Ty Tashiro sada predlaže promjenju pristupa u svojoj knjizi The Science of Happily Ever After.

Naime, on smatra da je proces traženja idealnog partnera potpuno pogrešan, jer u startu otežava sretan ishod pridavanjem mnogih traženih karakteristika koje se teško mogu pronaći u jednoj osobi.

Stoga, kaže Tashiro, treba izdvojiti tri ključne osobine koje idealan partner treba imati i potragu usmjeriti na takve ljude, zapravo, unaprijed se pripremiti na vrapca u ruci umjesto hvatanja goluba na grani. 

Ljudi žele sve, a na kraju ostaju bez ičega, tvrdi Tashiro, upravo iz razloga što u svojim sanjarenjima iskombiniraju nemoguće ili nedostupne kombinacije karakteristika u jednoj idealnoj osobi i bezuspješno troše vrijeme tražeći takvu osobu.

Nema potrebe za razbacivanjem sa željama, jer su tri, ali pažljivo odabrane, sasvim dovoljne da biste pronašli partnera koji vam odgovara. 

Po njemu, najbolje je potražiti simpatičnu i dobru osobu sa smislom za humor, jer takve karakteristike skupljene u jednom partneru garantiraju "happily ever after".

04.02.2014. 09:05:00
http://metro-portal.hr/za-ljubav-vam-trebaju-tri-zelje/83074/