Metro-portal.hr

objavljeno 26.07.2011. 20:57:00
SUKOB U PROMETU

YouTube pravda - Napao biciklista pred kamerom i završio na sudu

Nakon što je na YouTubeu objavljena snimka njega kako u naletu bijesa udara biciklista Simona Pagea, Britanac John Nicholls završio je na sudu

Fotografija vijesti

Okršaji vozača automobila i biciklista postali su svakodnevica i na ulicama naših gradova, ali jedan koji se nedavno dogodio dobio je sudski epilog upravo zahvaljujući najpopularnijem video servisu na svijetu.

Nakon što je na YouTubeu objavljena snimka njega kako u naletu bijesa udara biciklista Simona Pagea, Britanac John Nicholls završio je na sudu gdje se uspio izvući tek sa novčanom kaznom i odštetom biciklistu.

Njegovu je eskapadu kamerom na svojoj kacigi zabilježio drugi biciklist te je stavio na YouTube, gdje je snimku pogledalo više od 100.000 ljudi.

Incident se dogodio u britanskom gradiću Bexleyu u pokrajini Kent 15. svibnja ove godine, kada se vozač automobila sukobio sa grupom biciklista koji su, bijesni što ih je gotovo udario automobilom dok ih je preticao, počeli lupati po njegovom automobilu kako bi ga upozorili da im vozi preblizu.

Vozač je tada zaustavio automobil i prvo izmijenio nekoliko uvreda sa biciklistima, nakon čega se zaletio i udarcem u glavu oborio jednog od njih na tlo.

Odvjetnik nesmotrenog vozača rekao je kako je Nicholls vozio prema crkvi kako bi dogovorio detalje o pogrebu svoje majke, koja je umrla tjedan prije toga te da izražava duboko kajanje i sram zbog svoje reakcije.

Sudac Roger Ede dodijelio je Nichollsu 400 funti kazne i 100 funti odštete za napadnutog biciklista, zaključivši kako su biciklisti vrlo ranjivi sudionici u prometu te da vozači moraju imati više obzira prema njima te ih nikako ne smiju dovoditi u opasnost.

„Bicikli na cestama naša su realnost i svi bi sudionici u prometu trebali imati više tolerancije prema drugima" zaključio je sudac.

26.07.2011. 20:57:00
http://metro-portal.hr/youtube-pravda-napao-biciklista-pred-kamerom-i-zavrsio-na-sudu/61703/