Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2014. 15:33:00
MLJAC

Yerba Mate čaj korisniji je od zelenog čaja

Ako želite smršaviti, nabavite si Mate čaj i pijte ga sat vremena prije ručka i večere, problemi s kilograma nestajat će brže nego inače

Yerba Mate ima gotovo dvostruko više antioksidansa od zelenog čaja
Yerba Mate ima gotovo dvostruko više antioksidansa od zelenog čaja (Arhiva)

Yerba Mate čaj nova je zvijezda na nebu korisnih biljnih čajeva, no i opet smo mi Europljani zadnji koji otkrivaju čudesne blagotvorne karakteristike ove biljke. Mate čaj sadrži kofein, no uz to i 11 vitamina i minerala kao i čak 15 aminokiselina, što uz 90 posto više antioksidansa od zelenog čaja stavlja ovu biljku na sam vrh po učincima na naše zdravlje. 

Konzumiranjem ovog čaja ubrzat ćete preradu ugljikohidrata, a u slučaju da aktivno vježbate smanjit ćete količinu mliječne kiseline u mišićima i ubrzati oporavak. Uz to, mate čaj obuzdava apetit, ubrzava metabolizam i snižava razinu lošeg kolesterola. 

Mate sadrži gotovo sve vitamine i minerale potrebne za normalno funkcioniranje organizma - kalcij, magnezij, željezo, fosfor, cink, bakar, kalij, jod, vitamini B1, B2 i C.

Inače, čaj je žućkasto zelene boje, a sadrži kofein, teobromin, klorofil, eterično ulje i vanilin. U komercijalnim varijantama često mu se dodaje gingko i guarana, što ga čini još učinkovitijim.

Forumaši na diskusiji Čaj imaju prilično dobre savjete kako ispravno pripremiti mate čaj, pa predlažemo da svratite.

Stoga, ako želite smršaviti, nabavite si Mate čaj i pijte ga sat vremena prije ručka i večere, problemi s kilograma nestajat će brže nego inače. 

24.02.2014. 15:33:00
http://metro-portal.hr/yerba-mate-caj-korisniji-je-od-zelenog-caja/83466/