Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2010. 10:12:00
GLASNIJE OD ŽIVOTA

Yawning Man u Zagrebu

Velikani desert rocka u Močvari će nastupiti 4. srpnja na Louder Than Life festivalu

yawning man
yawning man (Myspace)

Nakon uspješnog gostovanja velikog Brant Bjorka, ista ekipa krenula je u nastavak putovanja po stoner i desert rock bespućima.

Tako je red došao i na Yawning Man, zaslužne za postojanje bendova kao što su Fu Manchu, Kyuss, Queens of the Stone Age, Desert Sessions, Fatso Jetson i mnogih drugih koji će u srpnju posjetiti Zagreb.

U 20 godina karijere ovo će im biti tek drugi dolazak na Stari kontinent.

Cijela manifestacija zvat će se Louder Than Life festival kako bi okupila kremu domaćih bendova sličnih pogleda na svijet. Nastupat će i Stonebride, Seven That Spells, Cojones, Alaska i Rochelle, Rochell.

Dakle, u klubu Močvara u nedjelju 4. srpnja od 16 h bit će jako vruće i jako glasno. I sve to za 50 kuna.

Uskoro dijelimo 3x2 ulaznice za Louder Than Life Festival!

YAWNING MAN
(Experimental/ Rock/Surf)

Davne 1986. par momaka iz Palm Desert-a u Kaliforniji osnovala je skupinu sa zvukom koji se nikad prije nije mogao čuti. YAWNING MAN im bješe ime i ostalo je sve do danas. Originalni članovi Mario Lalli , Gary Ace , Lary Lalli i Alfredo Hernandez utemeljili su scenu danas znanu kao ''desert ili stoner rock''. Oni su očevi i majke pravca koji je ostavio traga te utjecao na hrpe glazbenika i bendova koji su došli nakon njih. Trenutno djeluju kao trio.

Yawning Man je organski uzgojen bend. Nastao od prijatelja koji su svoje vrijeme provodili dijeleći ljubav prema glazbi, humoru te svirci u garaži. Pod utjecajem psihodelije, folklora, jazza, rocka, roots punka, world musica i crtanih filmova stvorili su vlastiti, instrumentalni svijet zvučnih kulisa. Live svirka je bila njihova terapija. Bilo da su svirali samo za sebe ili na nekom od bezbroj ''generator partya'' na skrivenim lokacijama, duboko u srcu pustinje gdje bi se okupljala ekipa punkera, freakova i prijatelja!

Eksperimentiranje te maratonski jam-ovi ove trojke snažno su utjecali na likove poput Josh Homme-a, John Garcie i Brant Bjork-a koji su kasnije osnovali legendarni KYUSS!

Prvi materijal ''Rock formations'' izdali su 2005., skoro 20 godina nakon inicijalnih početaka. Album je mješavina ''melankoličnog, akustičnog space Rock-a sa elementima surf-a i srednjoistočnog gitarističkog stila''. Par mjeseci kasnije izlazi EP ''Pot head'' sa 4 pjesme, malo mračnijeg ugođaja.

22.06.2010. 10:12:00
http://metro-portal.hr/yawning-man-u-zagrebu/41750/