Metro-portal.hr

objavljeno 30.07.2011. 11:05:52
SPEKTAKL U ZAGREBU

Yamato bubnjari na Trgu bana Jelačića

Dođite svi uživati u žestokim ritmovima japanskih tradicionalnih Wadaiko bubnjeva.

Fotografija vijesti

Večeras na Trgu bana Josipa Jelačića, u sklopu svjetske turneje, svirat će poznati japanski bubanjari u svom prepoznatljivom, dinamičnom, snažnom i spektakularnom stilu na tradicionalnim Wadaiko bubnjevima.

Riječ je o njihovu drugom posjetu Hrvatskoj, a večerašnje zagrebačko gostovanje, na kojemu će svirati deset vrhunskih bubnjara iz te skupine, njihov je posljednji nastup u okviru ovogodišnje turneje "Gamu-Shara", što u prijevodu znači "Ritam hrabrosti"piše Hina. Na toj turneji posjetili su desetak europskih država, a pogledalo ih je oko 200 tisuća posjetitelja.

Uoči dolaska u Zagreb osnivač skupine Masa Ogawa izrazio je zadovoljstvo što ponovno dolaze u glavni grad Hrvatske jer se sjeća izuzetno dobre reakcije publike na prošlogodišnjem nastupu. Još smo dugo bili pod dojmom koji je na nas ostavila publika jer su tijekom nastupa više puta ustajali, aplaudirali i vrištali, prisjetio se Ogawa nastupa u Domu sportova iz travnja prošle godine.

Japanski bubnjari proslavili su se po vrlo energičnim i zahtjevnim nastupima koji od njih zahtjevaju odličnu fizičku formu, što postižu napornim fizičkim treninzima, posebnom prehranom i meditacijom. Bubnjevi na kojima sviraju vrlo su skupocjeni jer su izrađeni ručno na tradicionalan način od drveta starog 400 godina.

Skupina je osnovana 1993. u provinciji Nara, u Japanu, mjestu rođenja japanske budističke kulture. Yamato je dosad održao više od tisuću nastupa uživo u više od dvadeset zemalja svijeta.


30.07.2011. 11:05:52
http://metro-portal.hr/yamato-bubnjari-na-trgu-bana-jelacica/61805/