Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2019. 09:31:00
NAJAVE

Xiaomi priprema Redmi pametni telefon s 64 MP kamerom

Prema insajderu Mukul Sharma, tajanstveni Redmi dolazi sa 64 MP glavnom kamerom u čijoj pratnji su još dvije ili čak tri pomoćne kamere

Bit će megapixela
Bit će megapixela (Xiaomi)

Xiaomi se priprema za lansiranje niza novih modela mobitela koji se mogu pohvaliti jedinstvenim značajkama. Među njima je tajanstveni model iz Redmi linije koji će se moći pohvaliti jednom od najnaprednijih kamera u svojoj cjenovnoj kategoriji.

Prema insajderu Mukul Sharma, tajanstveni Redmi dolazi sa 64 MP glavnom kamerom u čijoj pratnji su još dvije ili čak tri pomoćne kamere. Bit će prvi predstavnik linije s naglaskom na fotografiji.

U prilog njegovoj tvrdnji ide kod pronađen u aplikaciji kamera za Redmi K20 Pro u China Developer MIUI 10 (ver. 9.6.17), od strane člana XDA zajednice pod nikom "kackskrz".

Svi znamo da ovaj model nema 64 MP kameru, što znači da je u pripremi još jedan model.

Ako se pitate, tko ima 64 MP senzor, odgovor je - Samsung. Tvrtka je ovog proljeća najavila ISOCELL Bright GW1 64 MP CMOS senzor koji je brojem piksela moćniji od 48 MP Sony IMX 586 senzora. Može snimati fotografije sa 64 MP, ali može kombinirati podatke od četiri piksela u jedan i zatim ih smanjiti na 16 MP rezoluciju.

Imajte na umu da megapikseli senzora nisu sami po sebi jamstvo dobre fotografije. Površina senzora je u konačnici jednako važna. Također ne zaboravite kvalitetu objektiva, stabilizaciju i algoritme za softversku obradu.

Što se tiče ostalih specifikacija novog Redmi mobitela, detalji poput sustava na čipu, količina memorijskog kapaciteta itd., nisu nam poznati. Međutim, šuška se o cijeni iznad 300 dolara, što model svrstava u srednju klasu. Lansiranje ovog novog modela bi se trebalo održati uskoro.

Piše: Sanja Ledinek
24.06.2019. 09:31:00
http://metro-portal.hr/xiaomi-priprema-redmi-pametni-telefon-s-64-mp-kamerom/119190/